Αυξήσεις σε τσιγάρα, ντίζελ και υγραέριο κίνησης

0
9

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Αυξήσεις 30 λεπτά στην τιμή των φθηνών τσιγάρων και πάνω από 1 ευρώ στην τιμή του καπνού φέρνουν οι αλλαγές στη φορολογία των τσιγάρων και των καπνικών προϊόντων που περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο.

Ως εκ τούτου εκτιμάται ότι ένα πακέτο φθηνά τσιγάρα θα φτάσει να πωλείται στην τιμή των 3,20 ευρώ, ενώ η τιμή του καπνού θα ξεπεράσει τα 5 ευρώ.

Επίσης, σύμφωνα με δημοσίευμα της Ημερησίας, ακριβότερα θα πωλούνται το υγραέριο κίνησης και το πετρέλαιο ντίζελ που χρησιμοποιούν οι αγρότες μετά την αύξηση των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης. Οι αυξήσεις των φόρων ισχύουν από τις 5 Νοεμβρίου 2012.

Συγκεκριμένα, με τις διατάξεις του πολυνομοσχέδιου:

Αυξάνεται από 0,20 σε 0,33 ευρώ το λίτρο (από 200 ευρώ σε 330 ευρώ ανά χιλιόλιτρο) ο ΕΦΚ στο υγραέριο που χρησιμοποιείται ως καύσιμο και εξισώνεται με τον ΕΦΚ του πετρελαίου κίνησης. Με την αύξηση του φόρου, η τιμή πώλησης του υγραερίου θα αυξηθεί κατά 10-15 λεπτά ανά λίτρο (συνυπολογίζεται και ΦΠΑ 23%).

Αυξάνεται από 0,21 σε 0,66 ευρώ το λίτρο (από 21 σε 66 ευρώ ανά χιλιόλιτρο) ο ΕΦΚ του πετρελαίου εσωτερικής καύσης, το οποίο χρησιμοποιείται αποκλειστικά στη γεωργία.

Σχόλια