Φωτοβολταϊκό-μαμούθ ισχύος 1 Γιγαβάτ στη Σερβία

0
18

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό έργο στον κόσμο, συνολικής ισχύος ενός Γιγαβάτ, φιλοδοξεί να φιλοξενήσει η Σερβία.

Την προηγούμενη εβδομάδα η εταιρεία διαχείρισης επενδυτικών κεφαλαίων Securum Equity Partners ανακοίνωσε τα σχέδιά της να κατασκευάσει ένα φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος ενός Γιγαβάτ με τις ευλογίες της σερβικής κυβέρνησης.

Βάσει προγράμματος, το έργο προϋπολογισμού 1,75 δισ. Ευρώ θα ξεκινήσει τον επόμενο Απρίλιο και θα ολοκληρωθεί το Δεκέμβριο του 2015.

Θα καλύπτει επιφάνειες 3.000 εκταρίων και θα παράγει 1,15 Τεραβατώρες ενέργειας ετησίως, η οποία θα πωλείται στην Enerxia Energy. Το έργο προβλέπεται να κατασκευαστεί στα νοτιοανατολικά της χώρας όπου η ηλιακή ακτινοβολία είναι υψηλότερη.

Το φωτοβολταϊκό-μαμούθ θα αποτελείται από 100 φωτοβολταϊκά συστήματα ισχύος 10 Μεγαβάτ έκαστο.

Συνολικά θα δημιουργηθούν 500 θέσεις εργασίας κατά την κατασκευή του έργου, ενώ 120 θα παραμείνουν και μετά την ολοκλήρωση για εργασίες συντήρησης και όλα αυτά σε μια περιοχή της Σερβίας με ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά ανεργίας.

Στο πλαίσιο κατασκευής του φωτοβολταϊκού θα συσταθεί μια εταιρεία παραγωγής φωτοβολταϊκών στοιχείων κρυσταλλικού πυριτίου παραγωγικής ικανότητας 60-70 Μεγαβάτ ετησίως, ενώ το μεγαλύτερο μέρος θα εισάγεται από διεθνείς εταιρείες

Παράλληλα, θα δημιουργηθεί εργοστάσιο παραγωγής φωτοβολταϊκών μετατροπέων (inverters) από την ιταλική Firmer.

econews

Σχόλια