Τα φωτοβολταϊκά καλύπτουν το 6% των ενεργειακών αναγκών στη Γερμανία

0
8

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Κατά 50% ενισχύθηκε η διείσδυση των φωτοβολταϊκών στο ενεργειακό μείγμα της Γερμανίας χάρη στην αύξηση των εγκαταστάσεων νέων συστημάτων, αλλά και της μεγαλύτερης ηλιοφάνειας.

Συγκεκριμένα, κατά τους πρώτους εννέα μήνες του έτους παράχθηκαν 24,9 δισ. Κιλοβατώρες σύμφωνα με τη Γερμανική Ένωση Κλάδων Ενέργειας και Υδάτων (BDEW).

Το αντίστοιχο νούμερο κατά το πρώτο εννεάμηνο του 2011 ήταν 16,5 δισ. Κιλοβατώρες.

Η αύξηση αποδίδεται στην αυξημένη δραστηριότητα στα φωτοβολταϊκά με 1,85 Γιγαβάτ νέας εγκατεστημένης ισχύος μόνο κατά το τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου 2012.

Συνολικά, το μερίδιο των φωτοβολταϊκών στον ενεργειακό μείγμα της Γερμανίας αυξήθηκε σε 6,1% από 4,1% το τελευταίο έτος καθιστώντας τον ήλιο τη δεύτερη σημαντικότερη ανανεώσιμη πηγή ενέργειας στη χώρα μετά τον αέρα, καθώς η διείσδυση των αιολικών ενισχύθηκε από 8% σε 8,6%.

Οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας καλύπτουν πάνω από ένα τέταρτο (26%) των ενεργειακών αναγκών της Γερμανίας, ωστόσο το ποσοστό θα μειωθεί κατά το δ’ τρίμηνο του έτους εκτιμά η BDEW, καθώς το ποσοστό οφείλεται εν πολλοίς στις ευνοϊκές καιρικές συνθήκες.

econews

Σχόλια