Έβρος: συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην εξόρυξη χρυσού

0
10

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην επένδυση εξόρυξης χρυσού στην περιοχή του Περάματος Αλεξανδρούπολης πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (4/11), από τη Διανομαρχιακή Επιτροπή Ροδόπης – Έβρου κατά των χρυσωρυχείων και τους Δήμους Αλεξανδρούπολης, Μαρωνείας – Σαπών και Κομοτηνής.

Στην συγκέντρωση συμμετείχαν εκπρόσωποι τοπικών και πολιτικών φορέων, καθώς και πολίτες που μετέβησαν στο Πέραμα από την Αλεξανδρούπολη, την Κομοτηνή, τις Σάπες και τη Χαλκιδική. Φοιτητές, εργαζόμενοι, άνεργοι, αγρότες, αυτοδιοικητικοί και κοινωνικοί φορείς, διαδήλωσαν και τόνισαν πως η «αναπτυξιακή πολιτική» που ευαγγελίζονται τα Χρυσωρυχεία, δεν θα αποφέρει κανένα κέρδος στην εθνική οικονομία αλλά μόνο τεράστια κέρδη στους χρυσοθήρες, αφού και οι θέσεις εργασίας θα είναι ελάχιστες.

Παράλληλα, έγινε πορεία στο χώρο των εγκαταστάσεων της εταιρείας «Χρυσωρυχεία Θράκης».

Όπως τόνισαν μέλη της Διανομαρχιακής Επιτροπής Ροδόπης – Έβρου, η συγκέντρωση διαμαρτυρίας, με τη μεγάλη συμμετοχή των πολιτών, επαναδιατυπώνει, για πολλοστή φορά, την άρνηση της τοπικής κοινωνίας στην εξόρυξη χρυσού και συγχρόνως στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση, προκειμένου να μην υποστηρίζει τέτοιου είδους επενδύσεις.

Πηγή: alexandroupoli online

Σχόλια