Θεσσαλονίκη: εξόρμηση κατά της «πειρατείας» ανακυκλώσιμων υλικών

0
11

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Νέα αιφνιδιαστική εξόρμηση του Δήμου Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε στην περιοχή πλησίον του Ιερού Ναού Αγίων Πάντων την Παρασκευή, τις πρώτες πρωινές ώρες στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του φαινομένου  της «πειρατείας» των μπλε κάδων και της απελευθέρωσης-ευταξίας των κοινόχρηστων χώρων που μετατρέπονται σε ανθυγιεινές εστίες μόλυνσης.

Στην εξόρμηση συμμετείχαν κλιμάκιο της Δημοτικής Αστυνομίας, οργανικές μονάδες της Ανακύκλωσης και Καθαριότητας και  απόσπασμα ανδρών της ΕΛ.ΑΣ., ενώ την επιχείρηση, συντόνιζαν οι Αντιδήμαρχοι, Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη, Καλυψώ Γούλα και Ανακύκλωσης και Καθαριότητας, Θανάσης Παππάς.

Κατά τη διάρκειά της αιφνιδιαστικής εξόρμησης, διαπιστώθηκε ότι στο συγκεκριμένο σημείο είχε συγκεντρωθεί μεγάλος όγκος απορριμμάτων και οι υπάρχουσες συνθήκες αποτελούσαν υψηλό παράγοντα κινδύνου για την δημόσια υγεία. Κλιμάκιο των υπηρεσιών Καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης προχώρησε σε άμεση αποκομιδή των απορριμμάτων (συνολικά δύο δορυφορικά οχήματα) και στη συνέχεια σε γενική εκκαθάριση του χώρου.

Ακολούθως σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες Πρασίνου και Ελευθέρων χώρων του Δήμου Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθούν έργα ανάπλασης, πρασίνου  και ένταξης της περιοχής στον αστικό ιστό προς χρήση των δημοτών.

 

Σχόλια