«Πανηγύρι της Φύσης» και ανοιχτή συζήτηση στη Σχολή Μωραΐτη στις 4 Νοεμβρίου

0
8

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Ο Σύνδεσμος Αποφοίτων της Σχολής Μωραΐτη διοργανώνει την Κυριακή 4 Νοεμβρίου, 11πμ-7μμ, στη Σχολή Μωραΐτη, Παπαναστασίου & Αγ. Δημητρίου Π. Ψυχικό, το «Πανηγύρι της Φύσης».

Μια γιορτή για τη φύση και τα ζώα, με σκοπό την ευαισθητοποίηση, ενημέρωση και δραστηριοποίηση του κοινού σε ό,τι αφορά το περιβάλλον.

Εικοσιτέσσερις  περιβαλλοντολογικές και φιλοζωικές Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις θα δώσουν ταυτόχρονα το παρών, θα προβάλουν το έργο τους και θα ενημερώσουν το κοινό σχετικά με τη δράση τους: Αρκτούρος, Αρχέλων, ΕΚΠΑΖ, Ελληνική Εταιρεία
Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης, Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, Ελληνικός Ιππικός Όμιλος, ΕΣΠΙ, ΖΩ.ΦΙ.ΨΥ.,ΚΕΑΝ, Μεσόγειος SOS, Οργάνωση Γη, Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία, Πελίτι, ΠΡΟ.ΣΤ.Α.ΤΕ.Υ.Ω., Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας, Anima, GAWF, Greenpeace, Hippolysis, Medasset, Monumenta, WWF και το πρόγραμμα Youth in Action που υλοποιεί η Γ.Γ. Νέας Γενιάς με το ΙΝΕΔΙΒΙΜ, θα είναι εκεί!

Οι οργανώσεις θα προσφέρουν βιωματικά εργαστήρια περιβαλλοντικού χαρακτήρα για ενήλικες και παιδιά, καθώς και πρακτικές συμβουλές και οδηγίες που ο καθένας μπορεί να εφαρμόσει καθημερινά.

Επιπλέον, περιβαλλοντολογικά παιχνίδια & δραστηριότητες ακόμα και πόνι από το Pony Club του Ελληνικού Ιππικού Ομίλου, θα βοηθήσουν τα παιδιά να κατανοήσουν την αξία της φύσης και ταυτόχρονα θα τα ψυχαγωγήσουν δημιουργικά.

Στην Καντίνα, που θα λειτουργεί καθ’όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα βρείτε βιολογικά και σπιτικά φαγητά και προϊόντα, φυσικούς χυμούς, καθώς και φρέσκα εποχιακά λαχανικά από την eco-λαϊκή μας αγορά.

Το 1o Πανηγύρι της Φύσης θα κλείσει με ανοιχτή συζήτηση, που θα πραγματοποιηθεί στις 6μμ στο θέατρο της Σχολής Μωραΐτη, με θέμα «Περιβαλλοντική Δράση σε περίοδο κρίσης: Πολυτέλεια, Ανάγκη ή Λύση;» στην οποία θα συμμετέχουν εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων που ασχολούνται με περιβαλλοντικά ζητήματα, της τοπικής αυτοδιοίκησης, των περιβαλλοντικών και φιλοζωικών οργανώσεων, επιστήμονες και βεβαίως ενεργοί πολίτες.

Πιο συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες στο πάνελ είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, βουλευτής Β Αθηνών της  ΝΔ, η Χαρά Καφαντάρη, βουλευτής Β Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ, ο Σάκης Κουρουζίδης, ειδικός Γραμματέας Επιθεώρησης Περιβάλλοντος & Ενέργειας, προερχόμενος από τη Δημοκρατική Αριστερά, ο Δημήτρης Καραβέλας, Γενικός Διευθυντής της WWF, ο Δημήτρης Ιμπραήμ, Συντονιστής Εκστρατειών της Greenpeace, ο Πέτρος Κόκκαλης, Γενικός Γραμματέας της Οργάνωσης Γη, ο Παντελής Ξυριδάκης, Δήμαρχος Φιλοθέης-Ψυχικού και ο Γιώργος Βερνίκος, Γενικός Γραμματέας του ΣΕΤΕ. Θα συντονίζει ο δημοσιογράφος Κωσταντίνος Μπογδάνος.

Η κοινωνία των πολιτών συναντά τους εκπροσώπους των κομμάτων, της τοπικής αυτοδιοίκησης και του επιχειρηματικού κόσμου σε μια διαφορετική συζήτηση με θέμα τις ευκαιρίες και τους κινδύνους που δημιουργεί η σημερινή κρίση στη διαχείριση των θεμάτων που άπτονται του Περιβάλλοντος.

Η είσοδος για το κοινό σε όλες τις δραστηριότητες είναι ελεύθερη και η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ψυχικού.

Σχόλια