Καταστροφές από την κακοκαιρία σε Τρίκαλα και Τρίπολη

0
15

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Εκτεταμένες καταστροφές έχουν σημειωθεί τις τελευταίες ώρες στο νομό Τρικάλων εξαιτίας της κακοκαιρίας και των έντονων βροχοπτώσεων.

Συγκεκριμένα, με δυσκολία διεξάγεται η κυκλοφορία στο επαρχιακό δίκτυο από Νεραϊδοχώρι μέχρι Κρανιά Ασπροποτάμου, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων, Χρήστο Μιχαλάκη.

Παράλληλα, στον οικισμό Νεραϊδοχωρίου, πολλές κατοικίες έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές, ενώ προβλήματα έχουν καταγραφεί επίσης στο Παλαιοχώρι Γαρδικίου, στην Κρανιά αλλά και στην Αθαμανία.

Προβλήματα καταγράφονται και στα Ιωάννινα, αλλά και στην Τρίπολη όπου έχουν σημειωθεί ζημιές σε σπίτια και αγροτικές καλλιέργειες.

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, οι δρόμοι της αρκαδικής πρωτεύουσας μετατράπηκαν σε χειμάρρους, προκαλώντας προβλήματα σε σπίτια και καταστήματα, ενώ σε πολλά σημεία της πόλης έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση και συνεργεία της ΔΕΗ εργάζονται για να επιδιορθώσουν τη βλάβη.

Εξαιτίας της χαλαζόπτωσης έχουν προκληθεί ζημιές σε καλλιέργειες σε όλο τον κάμπο του οροπεδίου της Μαντινείας, με τη μισή παραγωγή μήλων Delicious Πιλαφά και το 80% χειμερινών κηπευτικών να έχουν καταστραφεί.

Photo: morianews

econews

Σχόλια