Αιολικό σύστημα για την πόλη με δίδυμες ανεμογεννήτριες κάθετου άξονα – BE Wind (video)

0
73

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Τα αιολικά συστήματα πόλης και τα αιολικά μικρής κλίμακας κατασκευάζονται σε διάφορα μεγέθη και σχήματα, αλλά τα περισσότερα φέρουν μια ανεμογεννήτρια, σε έναν μοναδικό άξονα.

Το νέο αιολικό σύστημα της BE Wind, που εδρεύει στο Φορτ Γουόρθ του Τέξας, φέρει δύο δίδυμες έλικες, συνδεδεμένες μεταξύ τους, σε έναν άξονα που διατηρεί το σύστημα σταθερό απέναντι στον άνεμο.

Η ανεμογεννήτρια BE Wind EOW2 σχεδιάστηκε ως παραπληρωματική πηγή ενέργειας σε αστικές περιοχές με άφθονο αιολικό δυναμικό. Μάλιστα ένα πρωτότυπο ισχύος 3,6 Κιλοβάτ λειτουργεί ήδη στο Φορτ Γουόρθ.

Η BE Wind επιχειρεί να συγκεντρώσει κεφάλαια ώστε να αναπτύξει την παραγωγή, να προμηθευτεί τον κατάλληλο εξοπλισμό και εργαλεία και έχει απώτερο στόχο τη δραστική μείωση του κόστους παραγωγής από 30.000 δολάρια σε 10-12.000 δολάρια.

Διαβάστε επίσης στο econews για την αιολική μονάδα που συλλέγει και αξιοποιεί τις αέριες μάζες που μετακινούνται από το πέρασμα των φορτηγών και άλλων μεγάλων οχημάτων στους εθνικούς δρόμους της Γαλλίας.

Δείτε το video.

econews

Σχόλια