Απορρίμματα: τέσσερα εργοστάσια στην Αττική με επενδύσεις 350 εκατ. ευρώ

0
9

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Την κατασκευή των τεσσάρων εργοστασίων απορριμμάτων στην Αττική με τη Σύμπραξη Δημόσιου – Ιδιωτικού Τομέα, ενέκρινε η Διυπουργική Επιτροπή Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), που συνεδρίασε σήμερα, Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012, υπό την προεδρία του υπουργού Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη, και τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Αττικής και Προέδρου του ΕΔΣΝΑ, Γιάννη Σγουρού, του Υπουργού Εσωτερικών, Ευριπίδη Στυλιανίδη, του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος, Σταύρου Καλαφάτη, του Υφυπουργού Ανάπτυξης, Νότη Μηταράκη, και του Ειδικού Γραμματέα ΣΔΙΤ, Νίκου Μαντζούφα.

Την απόφαση για τη διενέργεια τεσσάρων ξεχωριστών διαγωνισμών για τα εργοστάσια απορριμμάτων στο λεκανοπέδιο Αττικής είχε λάβει ομόφωνα η Εκτελεστική Επιτροπή του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ), βάσει της οποίας υπεβλήθη το αίτημα για την ένταξή τους στον «Κατάλογο Προτεινομένων Συμπράξεων» της Ειδικής Γραμματείας ΣΔΙΤ.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ, Γιάννης Σγουρός, δήλωσε:
«Είμαι ικανοποιημένος με τη σημερινή απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής, καθώς ανοίγει πλέον ο δρόμος για τη δημοπράτηση των έργων και για την επίλυση ενός προβλήματος που επιβαρύνει εδώ και δεκαετίες τους πολίτες και το περιβάλλον. Είμαστε παρόντες στα μεγάλα προβλήματα και σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Κεντρική Διοίκηση και τους συναρμόδιους φορείς, θα προχωρήσουμε με γρήγορους ρυθμούς, προκειμένου να υπερπηδήσουμε τα εμπόδια χρηματοδότησης αλλά και να αναπληρώσουμε το χαμένο χρόνο. Έχω ξαναπεί ότι ο Δημόσιος Τομέας χρειάζεται τον Ιδιωτικό Τομέα και αυτός με τη σειρά του τον Δημόσιο. Στόχος μας είναι να ολοκληρωθούν οι υποδομές και να μη χαθούν τα 350 εκατομμύρια ευρώ του ΕΣΠΑ που προορίζονται για τη διαχείριση στερεών και υγρών αποβλήτων».

«Πρόκειται για έργα αναγκαία για τους πολίτες και το περιβάλλον. Πρόκειται για έργα που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη και την αντιμετώπιση της ανεργίας και εδώ να τονίσω ότι κανένας από τους υπαλλήλους που εργάζονται ήδη στην καθαριότητα δεν θα χάσει τη θέση του, καθώς θα δημιουργηθούν χίλιες νέες και μόνιμες θέσεις εργασίας».

Σχόλια