ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ: αποδυναμωμένος ο Φωτόπουλος στις εκλογές

0
11

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Απώλεσε δυνάμεις ο συνδυασμός της ΠΑΣΚΕ του συνδικαλιστή Νίκου Φωτόπουλου στις πρόσφατες εκλογές για το ΔΣ της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.

Συγκεκριμένα, ο συνδυασμός του Νίκου Φωτόπουλου κατέλαβε εννέα έδρες από 14 που είχε λάβει στις προηγούμενες εκλογές.

Τη δεύτερη θέση κατέλαβε η ΔΑΚΕ-ΓΕΝΟΠ (Α. Καράς) με 64 ψήφους και 8 έδρες, ακολουθούμενη από το δεύτερο, διασπαστικό ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ (Νέα Δημοκρατική ΑΚΕ του γ. γραμματέα του Δ.Σ. Κ. Κατσαρού) με 45 ψήφους και 5 έδρες.

Τρεις έδρες κατέλαβε το ψηφοδέλτιο του Γιώργου Αδαμίδη (ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ) που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ και το στήριξαν εργαζόμενοι από τα λιγνιτωρυχεία, ενώ τρεις έδρες πήρε το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο συνδυασμός του ΚΚΕ πήρε δύο έδρες, και άλλες δύο κατέλαβε ο συνδυασμός που στήριξε ο πρώην γενικός γραμματέας της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, Ρίζος Ρίζος.

Στη συνέχεια θα ξεκινήσουν διεργασίες για τη σύγκληση νέου ΔΣ του μεγαλύτερου συνδικάτου της ΔΕΗ.

Η αποδυνάμωση Φωτόπουλου αποκτά ιδιαίτερη σημασία σε μια συγκυρία όπου προωθείται η ιδιωτικοποίηση της Επιχείρησης, ενδεχόμενο το οποίο ο νυν πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ θεωρεί “αιτία πολέμου” με την κυβέρνηση και την τρόικα.

Μάλιστα, σε πρόσφατη ομιλία του έκανε λόγο για ακόμα δυναμικότερες κινητοποιήσεις και ζήτησε την πρόσληψη χιλιάδων εργαζομένων στη ΔΕΗ για να καλυφθούν κενά.

econews

Σχόλια