Ενεργειακά πιστοποιητικά: κατάργηση κατώτατης αμοιβής – Φθηνότερη η επιθεώρηση

0
1139

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Καταργούνται, με τροπολογία που κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, οι ελάχιστες νόμιμες αμοιβές για την ενεργειακή επιθεώρηση κτιρίων.

Η αμοιβή θα καθορίζεται πλέον με έγγραφη συμφωνία των μερών.

Σημειώνεται ότι σήμερα το κόστος έκδοσης ενεργειακού πιστοποιητικού ορίζεται για την επιθεώρηση ολόκληρης πολυκατοικίας στο 1 ευρώ ανά τ.μ. (ελάχιστο κόστος 200 ευρώ), για διαμερίσματα στα 2 ευρώ ανά τ.μ. (ελάχιστο κόστος 150 ευρώ) και για μονοκατοικίες στο 1,5 ευρώ ανά τ.μ. (ελάχιστο κόστος 200 ευρώ).

Υπενθυμίζεται ότι η έκδοση Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης είναι υποχρεωτική για τους ιδιοκτήτες των κτιρίων, σε περίπτωση αποπεράτωσης νέου ή ριζικής ανακαίνισης υπάρχοντος κτιρίου και πώλησης ή μίσθωσης σε νέο ενοικιαστή.

Συγκεκριμένα από 9.1.2012 η υποχρέωση έκδοσης Ενεργειακού πιστοποιητικού δεκαετούς ισχύος, ισχύει και για τις μισθώσεις επί μέρους τμημάτων κτιρίων (διαμερισμάτων, γραφείων, καταστημάτων κλπ.) εμβαδού άνω των 50 τ.μ., πλην αποθηκών και γκαράζ και ορισμένων κατηγοριών επαγγελματικών κτιρίων.

Διαβάστε στο econews.gr περισσότερες λεπτομέρειες για την ενεργειακή επιθεώρηση κτιρίων και την έκδοση ενεργειακού πιστοποιητικού.

Σχόλια