Ηλεκτρική ενέργεια: πτώση ζήτησης 11% το Σεπτέμβριο – Μεγάλη μείωση στα νοικοκυριά

1
6

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Σημαντική πτώση που άγγιξε το 11% σημείωσε η ζήτηση ηλεκτρικού ρεύματος τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) στο διασυνδεδεμένο σύστημα της χώρας.

Αναλυτικότερα, η συνολική κατανάλωση ηλεκτρισμού μειώθηκε κατά 10,90% σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2011,

Το μεγαλύτερο μέρος της πτώσης αφορά στους πελάτες του δικτύου διανομής, δηλαδή επιχειρήσεις και νοικοκυριά, οι οποίοι περιόρισαν την κατανάλωση ρεύματος κατά 12,30%, μείωση που αποδίδεται στην οικονομική κρίση.

Από την άλλη πλευρά, στην Υψηλή Τάση, δηλαδή τις μεγάλες βιομηχανίες καταγράφηκε μείωση μόλις 1,6%.

Όσον αφορά στην ηλεκτροπαραγωγή, οι λιγνίτες υποχώρησαν σημαντικά κατά 5,29%, συμπαρασύροντας την κατανάλωση ενέργειας στα ορυχεία όπου καταγράφηκε πτώση 15,03%.

Ομοίως η παραγωγή από φυσικό αέριο συρρικνώθηκε 16,39% και τα υδροηλεκτρικά κατά 24,51%. Πτώση σημειώθηκε και στις ΑΠΕ μείωση της παραγωγής κατά 6,07%.

Στα θετικά, οι εισαγωγές ηλεκτρικού ρεύματος μειώθηκαν και οι εξαγωγές αυξήθηκαν, με αποτέλεσμα το έλλειμμα του ισοζυγίου εισαγωγών-εξαγωγών ρεύματος να περιοριστεί στις 145.880 Mwh, 24,97% κάτω από τα επίπεδα  Σεπτεμβρίου 2011.

Σε επίπεδο εννεαμήνου η συνολική ζήτηση υποχώρησε κατά 1,37% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Οι μεγάλες βιομηχανίες παρουσιάζουν πτώση 2,78% και οι καταναλωτές δικτύου διανομής μείωσαν τη ζήτηση κατά 1,26%.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Τωρα που μαθαμε πωςνα ξοδευουμε λιγοτερο εως πολυ λιγο σιγα μην ξαναρχισουμε τις σπαταλες,,, Το μονο που φοβαμαι ειναι μηπως οι κιρατικοι φωστηρες πουν οτι εξ αιτιας της χαμηλοτατης καταναλωσης πρεπει να ανεβασουμε τις τιμες,,,

Comments are closed.