Μαθήματα για τα παιδιά με τους σκύλους της SAPT στην Ιθάκη

0
6

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Με πρωτοβουλία της Χόλυ Κασιανού, συζύγου του δημάρχου Ιθάκης, και σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας του νομού Κεφαλληνίας οι εθελοντές της SAPT Hellas βρέθηκαν από 16 έως τις 20 Σεπτεμβρίου στην όμορφη Ιθάκη για να ενημερώσουν και να προσφέρουν βιωματική εκπαίδευση στους μαθητές (περίπου 400) όλων των σχολείων του νησιού (Βαθύ, Σταυρός, Πλατρειθιάς).

Οι άνθρωποι της SAPT εξηγούν: «Δουλέψαμε σκληρά και τα αποτελέσματα ήταν θεαματικά, τα παιδιά γνώρισαν τους 6 ημίαιμους υιοθετημένους και εκπαιδευμένους σκύλους (Γουάκυ, Μπίγκλα, Μπιζού, Λούνα, Τάι και Κλαίρη) που είχαμε μαζί μας.

Έμαθαν για τους κανόνες ευζωίας και συμπεριφοράς προς τους σκύλους, την απαραίτητη στείρωση, τη σημασία της υιοθεσίας αντί της αγοράς σκύλου και άλλα πολλά.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Όμηρο Κωστόπουλο, ιδιοκτήτη του πρακτορείου ταξιδιών Polyctor Tours στην Ιθάκη που μας χορήγησε δωρεάν τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για τους 7 εθελοντές της ομάδας μας αλλά και για το βαν που τους μετέφερε. Μην ξεχνάτε ότι οι ευαισθητοποιημένες επιχειρήσεις σπανίζουν και ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο πρέπει όλοι μας να τις προτιμούμε.

Μία καταπληκτική εμπειρία για την εθελοντική μας ομάδα και τους μαθητές όλων των σχολείων της Ιθάκης».

Πηγή zoosos

Σχόλια