Φωτοβολταϊκά: στις ολοκληρωμένες λύσεις επεκτείνεται η Solarwatt

0
7

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Το επιχειρηματικό πλάνο, το οποίο υπέβαλε το Διοικητικό Συμβούλιο της SOLARWATT AG και εγκρίθηκε από το δικαστήριο της Δρέσδης στις 11 Σεπτεμβρίου 2012, τελεσιδίκησε επιτυχώς κατά τα μέσα Οκτωβρίου 2012, επιτρέποντας στην εταιρεία να προχωρήσει δυναμικά τη μετάβαση στο επόμενο στάδιο εξέλιξής της. Ο κ. Detlef Neuhaus, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της SOLARWATT AG, τόνισε: «Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας αναδιάρθρωσης και εξυγίανσης, η εταιρεία αντιμετώπισε με επιτυχία τη μεγαλύτερη πρόκληση της σχεδόν 20χρονης ιστορίας της και δραστηριοποιείται απερίσπαστη και πλήρως εξυγιασμένη. Πλέον επικεντρωνόμαστε πλήρως στην ανάπτυξη και την υλοποίηση του οράματος της εταιρείας μας, σε μία παγκόσμια Φ/Β αγορά, η οποία βεβαίως χαρακτηρίζεται από ποικίλες προκλήσεις. Εστιάζοντας στις ολοκληρωμένες λύσεις Φ/Β  συστημάτων, είμαστε πεπεισμένοι ότι μπορούμε να εξασφαλίσουμε μία σταθερή και δυναμική παρουσία στην αγορά». Χάρη στην ανταπόκριση και την υποστήριξη των συνεργατών και των πιστωτών της, η SOLARWATT AG προχωρά και εξελίσσεται βασισμένη σε γερά θεμέλια.  Με τον κ. Stefan Quandt ως κύριο μέτοχο, η SOLARWATT AG ατενίζει το μέλλον με ιδιαίτερη αισιοδοξία και δυναμισμό.

Στο τέλος του έτους, από το διοικητικό συμβούλιο της SOLARWATT AG αποχωρούν ο συνιδρυτής και πρώην πρόεδρος του Δ.Σ.της SOLARWATT Dr. Frank Schneider και o πρώην COO Dr. Ulrich Link. Τα καθήκοντά τους έχουν ήδη αναλάβει ο κ. Detlef Neuhaus (CEO), ο κ. Carsten Bovenschen (CFO), καθώς και οι αντίστοιχοι  διευθυντές τομέων.

Η SOLARWATT μεταβαίνει στον τομέα Παροχής Ολοκληρωμένων Φ/Β Λύσεων

Η SOLARWATT επιταχύνει τη στρατηγική μετάβασή της από κατασκευαστής Φ/Β πλαισίων σε κατασκευαστή ολοκληρωμένων φωτοβολταϊκών λύσεων. Εντός του 2012 θα παρουσιαστούν τα νέα προϊόντα του τομέα των συστημάτων, με τα οποία η SOLARWATT θα διεκδικήσει και θα αναπτύξει τη θέση της στην αγορά. Ο κ. Neuhaus αναφέρει χαρακτηριστικά: «Όλα υποδεικνύουν ότι το κόστος παραγωγής και κατανάλωσης της συμβατικής ενέργειας στο μέλλον θα συνεχίσει να αυξάνεται. Με τις ολοκληρωμένες λύσεις SOLARWATT, οι καταναλωτές αποκτούν τη δυνατότητα αυτόνομης και αποκεντρωμένης τροφοδοσίας ενέργειας, εξασφαλίζοντας έτσι την ανεξαρτησία τους από τους παρόχους ενέργειας και επιτυγχάνοντας σημαντική εξοικονόμηση χρημάτων. Μια εγγύηση, η οποία θα είναι μεγαλύτερη των 25 χρόνων, θα διασφαλίζει την αποδοτικότητα της επένδυσης των πελατών μας». 

Το φθινόπωρο του 2012 φτάνει η νέα σειρά προϊόντων: SOLARWATT ENERGY SOLUTIONS

Το δρόμο προς το μέλλον ανοίγει η νέα σειρά ολοκληρωμένων προϊόντων SOLARWATT ENERGY SOLUTIONS. Με τη νέα σειρά προϊόντων, που περιλαμβάνει καινοτόμα συστήματα παραγωγής και διαχείρισης ενέργειας κορυφαίας ποιότητας “Made in Germany» προσαρμοσμένα στις ανάγκες του τελικού χρήστη, η SOLARWATT θα προσφέρει στο άμεσο μέλλον ένα ολοκληρωμένο σύστημα αξιοποίησης της ηλιακής ενέργειας, το οποίο θα σηματοδοτήσει την πορεία προς την ενεργειακή αυτονομία χάρη στον Ήλιο.

Στην καρδιά των λύσεων SOLARWATT βρίσκεται ο SOLARWATT ENERGY MANAGER, ο οποίος θα κυκλοφορήσει στην αγορά στα μέσα Νοεμβρίου 2012. Πρόκειται για ένα προϊόν, το οποίο συνδυάζει ένα εξελιγμένο λειτουργικό σύστημα με μία έξυπνη και εύχρηστη διεπαφή χρήστη, με στόχο την πλήρη ενσωμάτωση της ηλιακής ενέργειας στο σύστημα παροχής ενέργειας μιας σύγχρονης κατοικίας. Για την ασφαλή αρχειοθέτηση, οπτικοποίηση και επιτήρηση των δεδομένων της Φ/Β παραγωγής και των οικιακών καταναλώσεων ο ENERGY MANAGER θα χρησιμοποιεί την πλατφόρμα SOLARWATT ENERGY PORTAL. Εκτός από τη λειτουργία εγγραφής και ανάλυσης, στο μέλλον ο SOLARWATT ENERGY MANAGER θα διαχειρίζεται απομακρυσμένα και αυτόνομα, ανάλογα με τον προγραμματισμό βάσει των αναγκών του χρήστη, διάφορες συσκευές στην κατάλληλη χρονική στιγμή βελτιστοποιώντας με τον τρόπο αυτό την κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος. Για το σκοπό αυτό οι συσκευές θα ελέγχονται μέσω ασύρματων διεπαφών. Στο ENERGY PORTAL οι χρήστες του ENERGY MANAGER θα έχουν πρόσβαση στην ενεργειακή διαχείριση είτε μέσω διαδικτύου από τον υπολογιστή είτε μέσω smartphone. Το αντίστοιχο λογισμικό και οι εφαρμογές θα διατεθούν προοδευτικά από τη SOLARWATT.

«Η κυκλοφορία του ENERGY MANAGER στην αγορά θα αποτελέσει  ένα σαφές βήμα για τη νέα SOLARWATT AG προς το νέο πεδίο εξειδίκευσης των ολοκληρωμένων Φ/Β λύσεων. Θα κυκλοφορήσουμε περισσότερα καινοτόμα προϊόντα και θα αναπτύσσουμε συνεχώς την ισχυρή θέση μας στον τομέα των συστημάτων», είπε ο Detlef Neuhaus σκιαγραφώντας τους στόχους για τα επόμενα χρόνια. «Για τον έλεγχο αντλιών θερμότητας, των συστημάτων κλιματισμού και οικιακών συσκευών με λειτουργία Smart-Grid ο SOLARWATT ENERGY MANAGER είναι ήδη έτοιμος για κυκλοφορία στην αγορά το φθινόπωρο του 2012. Το 2013, οι λύσεις  “SOLARWATT ENERGY SOLUTIONS” θα επεκταθούν με την κυκλοφορία ενός εξελιγμένου συστήματος αποθήκευσης ενέργειας SOLARWATT με χρήση συσσωρευτών ιόντων λιθίου προηγμένης γενιάς. Το ανοιχτό και πολύπλευρα συμβατό σύστημα θα είναι επεκτάσιμο ανά πάσα στιγμή μέσω ενημέρωσης των εφαρμογών με νέες λειτουργίες, εργαλεία ή συνδέσεις συσκευών και είναι ήδη έτοιμο για τις προκλήσεις του αύριο».

Σχόλια