Φωτοβολταϊκά: συμφωνία Κινέζων με τρεις ελληνικές εταιρείες για κατασκευή σταθμών 116MW

2
8

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Το περασμένο Σάββατο στην πόλη Σουτζόου της Κίνας πραγματοποιήθηκε συνέντευξη Τύπου, όπου ανακοινώθηκε και σφραγίστηκε συμφωνία για την κατασκευή ομάδας φωτοβολταϊκών σταθμών σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, συνολικής ισχύος έως 116MW.

Οι παράγοντες αυτού του έργου είναι κινέζικη εταιρεία με την χρηματοδότηση του τραπεζικού κολοσσού την China Development Bank. Την κατασκευή των φωτοβολταϊκών σταθμών θα αναλάβουν τρεις ελληνικές εταιρείες (Green Progress, Renelux και Sunrise) που δραστηριοποιούνται χρόνια στο χώρο των ΑΠΕ και διαθέτουν πολυετή κατασκευαστική εμπειρία.

Το έργο αυτό αποτελεί μια από τις σημαντικότερες επενδυτικές κινήσεις για την Ελλάδα καθώς θα ξεπεράσει τα 250 εκατομμύρια Ευρώ, ενώ εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει πάνω από 700 νέες θέσεις εργασίας.

2 Σχόλια

  1. 700 θέσεις εργασίας;security δλδ των 350 ευρώ…και καμμια 50ρια στα καλουπώματα βιδώματα….. μας κοροϊδεύουν στα μούτρα μας με MW όταν ο μόνος τρόπος να τονωθεί η αγορά είναι ένα σταθερό πλαίσιο ανάπτυξης και διαμοιρασμός της πίτας σε όλους μικρούς και μεγάλους. Αυτό μπορεί να συμβεί και συμβαίνει μόνο στις στέγες και όχι με μεγαθήρια πάρκα…

  2. α και αν διαβάζει κανένας από τις 3 αυτές εταιρείες να μας πει πόσο πληρώνονται και αν έχουν πληρωθεί και τα εξωτερικά συνεργεία/συνεργάτες για να αποκτήσουν οι εταιρείες αυτές την «μακρόχρονη εμπειρία»

Comments are closed.