Σκουπίδια: άγονοι οι διαγωνισμοί για τους ΧΑΔΑ στην Αττική

0
9

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Στο γεγονός της μη τελεσφόρησης για δεύτερη συνεχή φορά των διαγωνισμών για τις αποκαταστάσεις των 11 ΧΑΔΑ στην Αττική και στα νησιά, αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ενιαίου Διαβαθμικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) ο Πρόεδρος του Συνδέσμου και Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιάννης Σγουρός.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης των μη λειτουργούντων ΧΑΔΑ αποτελεί βασική προτεραιότητα της διοίκησης του ΕΔΣΝΑ για λόγους προστασίας του περιβάλλοντος, διασφάλισης της δημόσιας υγείας, αλλά και τήρησης των υποχρεώσεων της χώρας μας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ωστόσο παρά το ότι ο Σύνδεσμος έχει προχωρήσει τις σχετικές διαδικασίες, μέχρι σήμερα οι διαγωνισμοί δεν έχουν ολοκληρωθεί.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την αρχικώς ορισθείσα ημερομηνία (25/9/2012), παρά το μεγάλο ενδιαφέρον που επιδείχθηκε από δεκάδες εργοληπτικές εταιρείες δεν κατατέθηκε καμία προσφορά σε κανέναν από τους διαγωνισμούς, ενώ και τη νέα ημερομηνία που ορίστηκε (12/10/2012) οι διαγωνισμοί δεν πραγματοποιήθηκαν λόγω της αποχής των μηχανικών μετά τις αποφάσεις των συλλογικών τους οργάνων.

Σε προσεχή της συνεδρίαση η Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΔΣΝΑ θα καθορίσει νέα ημερομηνία για τη διεξαγωγή των 6 διαγωνισμών.

Στην ίδια συνεδρίαση ο κ. Σγουρός επανατοποθετήθηκε στο ζήτημα της ανεξέλεγκτης εισόδου αθιγγάνων και λαθρομεταναστών στον ΧΥΤΑ Φυλής, κάνοντας λόγο για την ανάγκη ανάπτυξης στενής συνεργασίας με το Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη, ώστε να περιοριστεί το φαινόμενο.

Επίσης ο Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ και Περιφερειάρχης Αττικής αναφέρθηκε στις προσπάθειες που γίνονται, ώστε να μην εισέρχονται απορρίμματα στον ΧΥΤΑ Φυλής πλην αυτών που προέρχονται από την Αττική, με αφορμή δημοσίευμα Κυριακάτικης εφημερίδας που αναδεικνύει τις κακές πρακτικές απόρριψης των παραγόμενων απορριμμάτων σε δασικές εκτάσεις σε άλλη περιφέρεια της χώρας.

Περιφέρεια Αττικής

Σχόλια