«Έξυπνο» σουτιέν προειδοποιεί για καρκίνο του μαστού (video)

0
16

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Ένα «έξυπνο» στηθόδεσμο που προειδοποιεί για τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού ανέπτυξε η αμερικανική εταιρεία First Warning Systems.

Το πρωτοποριακό σουτιέν έχει ενσωματωμένους αισθητήρες, οι οποίοι ανιχνεύουν ακόμα και τις μικρότερες μεταβολές θερμοκρασίας στην επιφάνεια του στήθους, οι οποίες υποδεικνύουν την ανάπτυξη καρκινικού όγκου στο εσωτερικό.

Η εταιρεία First Warning Systems έχει κατοχυρώσει δικαιώματα ευρεσιτεχνίας για την τεχνολογία μέτρησης της θερμοκρασίας στην επιφάνεια του στήθους, η οποία συμβάλλει στην έγκαιρη πρόληψη «ειδοποιώντας» τις γυναίκες που φορούν το ειδικό σουτιέν για την ύπαρξη κινδύνου.

Οι μεταβολές της θερμοκρασίας στο γυναικείο στήθος οφείλονται στην ανάπτυξη των αιμοφόρων αγγείων που τροφοδοτούν τον καρκινικό ιστό με αίμα.

Όπως επισημαίνει η εταιρεία, αυτά τα αιμοφόρα αγγεία δίνουν μοναδικά «θερμικά σημάδια», τα οποία επιτρέπουν την ανίχνευση του καρκινικού όγκου αρκετά χρόνια νωρίτερα συγκριτικά με την παραδοσιακή μαστογραφία.

Όπως προέκυψε από δοκιμές με τη συμμετοχή 650 εθελοντών όλων των ηλικιών, το «έξυπνο» σουτιέν έχει ποσοστό ακρίβειας άνω του 90%.

Σημειώνεται ότι το σουτιέν στέλνει τα στοιχεία για τη θερμοκρασία του στήθους στον ηλεκτρονικό υπολογιστή και οι ενδιαφερόμενες ενημερώνονται άμεσα για τα αποτελέσματα μέσω διαδικτυακής εφαρμογής.

Το «έξυπνο σουτιέν» αναμένεται να διατεθεί στην αγορά της Ευρώπης το 2013. Ακόμα δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με την τιμή του προϊόντος.

econews

Σχόλια