Ο προϊστορικός άνθρωπος έτρωγε γιγάντια πάντα

1
17

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Το πολυαγαπημένο εθνικό σύμβολο της Κίνας, τα γιγάντια πάντα, το πιθανότερο είναι ότι δεν αντιμετωπίζονταν με τον ίδιο σεβασμό από τον προϊστορικό άνθρωπο, ο οποίος σύμφωνα με τον Κινέζο επιστήμονα Wei Guangbiao, τα κυνηγούσε για το κρέας τους.

Όπως επισημαίνει ο Wei, επικεφαλής του Ινστιτούτου Παλαιοανθρωπολογίας στο μουσείο της Τσονγκίνγκ, πολλά απολιθώματα των ζώων δείχνουν ότι «τα γιγάντια πάντα κάποτε σκοτώνονταν βίαια από τον άνθρωπο (σε περιοχές που σήμερα απαρτίζουν τη νοτιοδυτική Κίνα)».

«Οι πρωτόγονοι δεν σκότωναν ζώα που τους ήταν άχρηστα, οπότε τα γιγάντια πάντα πρέπει να τα κυνηγούσαν για το κρέας τους», τόνισε ο Κινέζος επιστήμονας, προσθέτοντας ότι το μέγεθός τους ήταν τότε πολύ μικρότερο.

Η κυβέρνηση της Κίνας επενδύει σημαντικά ποσά στη μελέτη των γιγάντιων πάντα έτσι ώστε να διασφαλίσει τη διαιώνιση του είδους.

Εκτιμάται ότι στην άγρια φύση έχουν απομείνει περίπου 1.600 γιγάντια πάντα, τα οποία κινδυνεύουν σοβαρά με εξαφάνιση λόγω της λαθροθηρίας και της αστικής ανάπτυξης.

Περισσότερα από 300 ζουν σε συνθήκες αιχμαλωσίας, σε καταφύγια όπου εφαρμόζονται προγράμματα αναπαραγωγής.

econews

1 ΣΧΟΛΙΟ

Comments are closed.