Οι φωτογραφίες νεαρών κατοικίδιων στο γραφείο αυξάνουν την παραγωγικότητα

0
30

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Γνωρίζατε ότι η φωτογραφία ενός κατοικίδιου στο γραφείο σας κάνει παραγωγικότερους; Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται έρευνα που διεξήχθη στην Ιαπωνία.

Επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Χιροσίμα διενήργησαν δοκιμές προκειμένου να διαπιστώσουν τα αποτελέσματα της έκθεσης σε εικόνες όμορφων ζώων στην παραγωγικότητα και την ολοκλήρωση καθηκόντων. Σαρανταοκτώ μαθητές χωρίστηκαν σε δύο ομάδες των 24 έκαστη και έπαιξαν ένα επιτραπέζιο παιχνίδι στρατηγικής.

Η πρώτη ομάδα κοιτούσε σε μικρά ζώα, ενώ η δεύτερη σε ενήλικα. Η έρευνα έδειξε πως η πρώτη ομάδα είχε καλύτερες επιλογές στο παιχνίδι, ενώ οξύνθηκε και η ικανότητα της μνήμης.

Γιατί όμως συνέβη αυτό;

Προηγούμενες έρευνες έδειξαν πως οι άνθρωποι όταν μιλούν σε μωρά ελαττώνουν το ρυθμό του λόγου. Οι Ιάπωνες επιστήμονες εικάζουν πως οι εικόνες νεογνών ζώων ίσως επιφέρουν το ίδιο αποτέλεσμα στον εγκέφαλο και έτσι αυξάνουν την ακρίβεια λήψης αποφάσεων στο παιχνίδι.

Η αύξηση της συγκέντρωσης συνδέεται επίσης με το αίσθημα ευτυχίας, χαράς ή ευχαρίστησης, που προκαλούν οι φωτογραφίες νεαρών ζώων.

econews

Σχόλια