Περιβαλλοντική εκπαίδευση μαθητών από Tetra Pak και Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης

0
15

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά το επιτυχημένο πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης μαθητών από την Tetra Pak και την Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης

Κατά τη διάρκεια της περσινής σχολικής χρονιάς, περισσότεροι από 6.500 μαθητές δημοτικού συμμετείχαν στο πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης «Η δική μου χάρτινη ιστορία για τη γη» της Tetra Pak Ελλάς και της Οικολογικής Εταιρείας Ανακύκλωσης.

Σε συνέχεια της μεγάλης αυτής ανταπόκρισης παιδιών και εκπαιδευτικών, η δράση πραγματοποιείται για δεύτερη χρονιά σε δημοτικά σχολεία της Αττικής και θα διαρκέσει έως τις αρχές Δεκεμβρίου, οπότε και προβλέπεται να έχουν ενημερωθεί 7.000 μαθητές.

Το πρόγραμμα έχει ως στόχο να εξοικειώσει τα παιδιά με τη διαδικασία και τα οφέλη της ανακύκλωσης, αλλά και να αναδείξει την αναγκαιότητα να γίνει η ανακύκλωση καθημερινή συνήθεια όλων με τρόπο δημιουργικό και διαδραστικό. Η εκπαιδευτική διαδικασία βασίζεται σε ένα ειδικά διαμορφωμένο ψυχαγωγικό video με πρωταγωνιστή τον Τάκη Κουτάκη, μια χάρτινη συσκευασία, ενώ στη συνέχεια τα παιδιά καλούνται να ζωγραφίσουν τη δική τους χάρτινη ιστορία, αποτυπώνοντας τη διαδικασία της ανακύκλωσης.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Η δική μου χάρτινη ιστορία για τη γη» πραγματοποιείται στο πλαίσιο ενός συστηματικού προγράμματος περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης που πραγματοποιεί η Tetra Pak Ελλάς, το οποίο δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη δημιουργική εκπαίδευση των παιδιών.

Οι δράσεις ενημέρωσης και εκπαίδευσης για το περιβάλλον αποτελούν βασική προτεραιότητα για την Tetra Pak Ελλάς και αποτελούν μέρος μιας ολοκληρωμένης περιβαλλοντικής πολιτικής που εφαρμόζει σε όλη τη διαδικασία της αλυσίδας παραγωγής έως και την κατανάλωση, με έμφαση στη σωστή διαχείριση φυσικών πόρων, τη χρήση πράσινης ενέργειας και την ανακύκλωση.

Σχόλια