ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ: κατάληψη για το «χαράτσι» των ακινήτων

0
9

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Επέμβαση πραγματοποίησαν αργά το βράδυ της Κυριακής οι δυνάμεις των ΜΑΤ στο κτίριο Πληροφοριακών Συστημάτων της ΔΕΗ, στη λεωφόρο Μεσογείων, το οποίο τελούσε για λίγες ώρες υπό κατάληψη από τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας in.gr, στο πλαίσιο της επέμβασης, πραγματοποιήθηκαν 18 συλλήψεις συνδικαλιστών, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Ν. Φωτόπουλος.

Σε βάρος των συλληφθέντων, που οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, σχηματίστηκε δικογραφία για διατάραξη οικιακής ειρήνης.

Οι συνδικαλιστές κατέλαβαν το κτίριο Πληροφοριακών Συστημάτων χθες το απόγευμα για να αναζητήσουν στοιχεία σχετικά με το τέλος ακινήτων που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και να αποδειχθεί, όπως καταγγέλλει ο κ. Φωτόπουλος, ότι «πληρώνουν μόνο τα κορόιδα».

Μάλιστα ο πρόεδρος ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ υποστηρίζει ότι αυτό που συμβαίνει αποτελεί «σκάνδαλο απέναντι στο φτωχό λαό».

Υπενθυμίζεται ότι και πέρυσι το φθινόπωρο η ΓΕΝΟΠ είχε καταλάβει το μηχανογραφικό κέντρο της ΔΕΗ για να εμποδίσει την έκδοση λογαριασμών με το τέλος ακινήτων.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της ΔΕΗ, το 80% περίπου των λογαριασμών της ΔΕΗ που περιελάμβαναν την πρώτη δόση του Ειδικού Τέλους Ακινήτων για το 2012 πληρώθηκαν από τους καταναλωτές, με τα απλήρωτα τιμολόγια να αντιστοιχούν στο υπόλοιπο 20%.

Σχόλια