Ίδρυμα για τη βιώσιμη διαχείριση απορριμμάτων ανακοίνωσε η Παγκόσμια Πρωτοβουλία Κλίντον

0
15

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Τη λειτουργία του Ιδρύματος για Βιώσιμα Απορρίμματα/Πόρους ανακοίνωσε η Παγκόσμια Πρωτοβουλία Κλίντον.

Το ίδρυμα, μια πρωτοβουλία του Ιδρύματος Οικογενείας Κέησον, σε συνεργασία με την D-Waste θα εργαστεί για την αντιμετώπιση περιβαλλοντικών και υγειονομικών προβλημάτων που οφείλονται σε δισεκατομμύρια τόνους απορριμμάτων που παράγονται ετησίως.

Πρώτη κίνηση είναι η συνεργασία του Ιδρύματος για Βιώσιμα Απορρίμματα/Πόρους με οργανισμούς, εταιρείες και ΜΚΟ με σκοπό τη δημιουργία ενός διαδραστικού παγκόσμιου χάρτη συστημάτων διαχείρισης απορριμμάτων. Μέσα από τη συνεργασία θα αναπτυχθούν συγκεκριμένοι δείκτες και κριτήρια μέτρησης, προκειμένου η κοινή γνώμη να μπορεί να παρακολουθήσει την πρόοδο που σημειώνεται στη διαχείριση απορριμμάτων,καθώς και τον περιβαλλοντικό και υγειονομικό αντίκτυπο που αυτή συνεπάγεται.

Ο χάρτης θα αναπτυχθεί πάνω σε μια πλατφόρμα που θα αξιοποιεί τεχνολογίες πληροφορικής (ΙΤ), Συστήματα Γεωγραφικών Πληροφοριών (GIS), βάσεις δεδομένων και εφαρμογές κινητής τηλεφωνίας. Οι υπάρχουσες βάσεις δεδομένων και οι πηγές θα συγχωνευτούν σε μια κοινή βάση. Το ίδρυμα θα αναλάβει τη φιλοξενία της βάσης δεδομένων και θα παράσχει υπηρεσίες πληροφόρησης και χαρτογράφησης.

Συγκεκριμένα, το ίδρυμα θα εντοπίζει περιοχές υψηλής περιβαλλοντικής επιβάρυνσης από απορρίμματα και εν συνεχεία θα συνεργάζεται με τις τοπικές εταιρείες του κλάδου διαχείρισης αποβλήτων, συμπεριλαμβανομένων συλλεκτών, κατασκευαστών και κυβερνήσεων, προκειμένου να εξευρεθούν τρόποι μετατροπής των απορριμμάτων σε χρήσιμους πόρους.

Το ίδρυμα πρόκειται επίσης να εργαστεί για τη διαμόρφωση ενός πλαισίου Αρχών το οποίο θα περιλαμβάνει κανόνες συμμετοχής στην αγορά δευτερογενών πρώτων υλών και την ενσωμάτωση των συλλεκτών απορριμμάτων στην εφοδιαστική αλυσίδα με τρόπο αποδοτικό και υπεύθυνο.

Διευθύνουσα σύμβουλος του ιδρύματος θα αναλάβει η Τζιλ Μπότον.

Η Παγκόσμια Πρωτοβουλία Κλίντον έχει υλοποιήσει διάφορά προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας και μείωσης εκπομπών ρύπων και αποβλήτων τα τελευταία χρόνια.

Το 2011, η οργάνωση ξεκίνησε ένα τριετές πρόγραμμα με στόχο την ενεργειακή αναβάθμιση των κτηρίων στις ΗΠΑ σε συνεργασία με Goldman Sachs, Greenprint Foundation, Johnson Controls, Jones Lang LaSalle, Malkin Holdings LLC, the Natural Resources Defense Council, Vornado Realty Trust και YR&G.

econews

Σχόλια