Αθήνα: σε ποια σημεία απαγορεύονται οι συναθροίσεις την Τρίτη – Οι κλειστοί σταθμοί του Μετρό

0
10

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Την πρωτοφανή απόφαση απαγόρευσης κάθε συγκέντρωσης, συνάθροισης και πορείας σε μεγάλο μέρος της Αθήνας, λόγω της άφιξης της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ στην ελληνική πρωτεύουσα αποφάσισε ο Αττικάρχης.

Ειδικότερα θα απαγορευτεί η κυκλοφορία σε μεγάλη ακτίνα γύρω από το ξενοδοχείο Χίλτον, όπου θα καταλύσει η γερμανική αντιπροσωπεία και σε όλα τα τμήματα της διαδρομής, που θα ακολουθήσει κατά τις μετακινήσεις της.

Από τη ΓΑΔΑ διευκρινίστηκε ότι η απαγόρευση αφορά συγκεκριμένο τμήμα της Αθήνας και της υπόλοιπης Αττικής και ως εκ τούτου οι συγκεντρώσεις που έχουν προγραμματισθεί για σήμερα σε Ομόνοια και Σύνταγμα θα γίνουν κανονικά.

—Όλη η ανακοίνωση

Με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής απαγορεύεται για λόγους δημόσιας ασφάλειας και μη διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής της πρωτεύουσας, κατά το χρονικό διάστημα από 09.00 ώρα της Τρίτης 09 Οκτωβρίου 2012 μέχρι και την 22.00 ώρα της ιδίας, κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ή πορεία στην περιοχή της  Πόλεως Αθηνών που περικλείεται από τις οδούς – Λεωφόρους: Β. Σοφίας (από τη συμβολή της με την Ακαδημίας) – Ακαδημίας – δεξιά Κανάρη – συνέχεια Πατριάρχου Ιωακείμ – αριστερά Μαρασλή – δεξιά Δεινοκράτους – αριστερά Αριστοδήμου – δεξιά Αθηναίων Εφήβων – συνέχεια Κόνιαρη – δεξιά Τσόχα – αριστερά Σούτσου Δ. – συνέχεια Πανόρμου – αριστερά Κηφισίας – δεξιά Κατεχάκη – αριστερά Καπετάν Χρονά – δεξιά Βλαχάκη – δεξιά Μεσογείων – αριστερά Μιχαλακοπούλου – αριστερά Διονυσίου Αιγηνίτου – δεξιά Ποταμιανού Ηλία – συνέχεια Ίωνος Δραγούμη – αριστερά Β. Αλεξάνδρου – δεξιά Ευφρονίου – αριστερά Σπ. Μερκούρη – δεξιά Ευτυχίδου – Πλατεία Πλαστήρα – δεξιά Αρχιμήδους – δεξιά Μ. Μουσούρου – δεξιά Αρδηττού – αριστερά Β. Όλγας (μέχρι τη συμβολή της με τη Β. Αμαλίας), ως και κατά μήκος των τμημάτων των ανωτέρω οδών που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής, στο τμήμα της Αττικής Οδού από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» έως τον κόμβο της Περιφερειακής Υμηττού με τη Λ. Κατεχάκη, στο τμήμα της Λ. Κατεχάκη από την έξοδο της Περιφερειακής Υμηττού έως τη συμβολή της με τη Λ. Μεσογείων και σε βάθος ακτίνας εκατό -100- μέτρων, ένθεν και ένθεν προαναφερόμενων τμημάτων οδών (Αττική Οδός – Λ. Κατεχάκη), ως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά μήκος αυτών, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή τοπικής αρμοδιότητας Διεύθυνσης Αστυνόμευσης του Αερολιμένα Αθηνών.

—Κλειστοί σταθμοί Μετρό

Κλειστεί θα παραμείνουν από τις 10 το πρωί οι σταθμοί του Μετρό σε Πανεπιστήμιο, Σύνταγμα, Ευαγγελισμό, Μέγαρο Μουσικής, Αμπελόκηπους και Κατεχάκη.

Κανονικά τα συλλαλητήρια ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα θα πραγματοποιήσουν την Τρίτη στη 13.00 ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στις «καταστροφικές πολιτικές των μνημονίων».

Για τη συμμετοχή των πολιτών στην κινητοποίηση έχουν κηρύξει και τρίωρη στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 15:00.
Ξεχωριστό συλλαλητήριο στην Ομόνοια διοργανώνει στη 13:00 το ΠΑΜΕ.

econews

Σχόλια