Χιλιάδες «ευχαριστώ», ένα για κάθε μικρό και μεγάλο επισκέπτη της Μικρόπολις 2012

0
6

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Η 3η Μικρόπολις, η μεγαλύτερη διοργάνωση κοινωνικής ευαισθητοποίησης για παιδιά και γονείς ολοκληρώθηκε την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου χαρίζοντάς μας τις ομορφότερες αναμνήσεις καθώς και αστείρευτη δύναμη και έμπνευση, έτσι ώστε να συνεχίσουμε και να εμπλουτίσουμε το συναρπαστικό “ταξίδι” που ξεκινήσαμε όλοι μαζί, λίγα μόλις χρόνια πριν.

Εκ μέρους των δεκάδων συντελεστών, παιδαγωγών, εκπαιδευτικών, εμψυχωτών, δημιουργών και εθελοντών όπως επίσης των διοργανωτών, των φορέων, των χορηγών και των υποστηρικτών, μοιράζουμε περισσότερα από 20.000 «ευχαριστώ», ένα για κάθε μικρό και μεγάλο επισκέπτη της Μικρόπολις 2012.

Υπό το αλληλέγγυο κεντρικό σύνθημα της φετινής Μικρόπολις «Όλοι για έναν και ένας για όλους», περισσότεροι από 40 καταξιωμένοι ανθρωπιστικοί, περιβαλλοντικοί και πολιτιστικοί φορείς, πανεπιστήμια, μουσεία, εκδοτικοί οίκοι, εκπαιδευτικές ομάδες, καλλιτεχνικά και ψυχαγωγικά σχήματα ένωσαν τις δημιουργικές τους δυνάμεις μαζί με χιλιάδες παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς από όλη την Ελλάδα.

Για 3η συνεχή χρονιά η “Τεχνόπολις” του Δήμου Αθηναίων μεταμορφώθηκε σε ένα συναρπαστικό πάρκο παιδείας και πολιτισμού, σε ένα μοναδικό οικοσύστημα εμπειριών.

Για τέσσερις συνεχείς ημέρες, οι μικροί μας φίλοι πλημμύρισαν με φαντασία, έμπνευση και δημιουργικότητα την πρότυπη πόλη θαύμα, που φέτος -μεγαλύτερη από κάθε άλλη χρονιά- είχε συνολική έκταση 22.000 τ.μ. Ήταν φτιαγμένη από: ευρηματικές γειτονιές και γωνιές, σπάνια δάση εικαστικών έργων, περισσότερες από 100 καινοτόμες, διαδραστικές, ψυχαγωγικές και εκπαιδευτικές δράσεις, θεατρικές και μουσικές εκδηλώσεις, βιβλιοπαρουσιάσεις, εργαστήρια τέχνης, παραμυθιού και πολιτισμού, νέες περιοχές εφευρετικότητας, μυστηρίου και εξερεύνησης, καθώς και ευφάνταστες νησίδες γνώσης και δημιουργίας.

Γιατί στη Μικρόπολις ένας όμορφος κόσμος είναι εφικτός!

Σχόλια