Υγραεριοκίνηση: μαζική ακύρωση παραγγελιών για μετατροπή – Σενάρια για μικρότερη αύξηση τιμής

1
11

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Ζοφερό φαντάζει το μέλλον του κλάδου εγκατάστασης συστημάτων υγραεριοκίνησης σε αυτοκίνητα εξαιτίας της σχεδιαζόμενης αύξησης στην τιμή του καυσίμου.

Η αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο υγραέριο αναμένεται να εκτινάξει την τιμή του στα 1,20 Ευρώ ανά λίτρο από 0,90 που είναι σήμερα.

Το «πάγωμα» του ενδιαφέροντος από την πλευρά των καταναλωτών για εγκατάσταση υγραεριοκίνησης στα οχήματά τους το τελευταίο διάστημα, εξαιτίας των όσων διαρρέονται για σημαντική αύξηση της τιμής του, επιβεβαίωσε στην εφημερίδα “Αγγελιοφόρος” ο πρόεδρος του Σωματείου Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων Θεσσαλονίκης «Αγιος Χριστόφορος» και γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ), Σπύρος Μελίδης.

Η μαζική ακύρωση των παραγγελιών αποδίδεται επίσης στην αυξημένη κατά 10% κατανάλωση του LNG σε σύγκριση με τη βενζίνη, γεγονός που θα καταστήσει την απόσβεση της επένδυσης εγκατάστασης μακρόχρονη υπόθεση, παράλληλα με την αύξηση της τιμής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αυτοκινήτων Ελλάδος (ΣΕΑΑ), το α” οκτάμηνο του 2012, 27.478 αυτοκίνητα έκαναν μετατροπή σε υγραεριοκίνηση, δηλαδή περίπου 3.500 το μήνα.

Αναμένονται οι τελικές αποφάσεις του υπουργείου, ενώ με βάση ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες η αύξηση της τιμής στο υγραέριο θα είναι χαμηλότερη από αυτήν που έχει διαρρεύσει.

econews

1 ΣΧΟΛΙΟ

 1. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΙΣΑΓΩΓΕΩΝ & ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ
  ΑΕΡΙΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΚΙΝΗΣΗΣ

  Αθήνα : 03 -10-2012

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Η φημολογία των τελευταίων ημερών ,περί αύξησης της τιμής του υγραερίου , προκαλεί αναστάτωση στους χιλιάδες καταναλωτές, που χρησιμοποιούν ήδη υγραέριο για την κίνηση των οχημάτων τους.

  Η πραγματικότητα όμως απέχει από τη φημολογία.

  Οι διαβεβαιώσεις που δόθηκαν αφ ενός, από τα συναρμόδια υπουργεία, δεν υποστηρίζουν τα όσα ακούστηκαν περί αύξησης της τιμής του υγραερίου και αφ ετέρου η σχετική Ευρωπαϊκή Οδηγία «καλύπτει» τη διαφορά που υπάρχει μεταξύ των τιμών του υγραερίου κίνησης με τα λοιπά καύσιμα.

  Οι Έλληνες καταναλωτές που εμπιστεύτηκαν την υγραεριοκίνηση , έχουν διαπιστώσει τα οφέλη που αυτή προσφέρει, τόσο σε οικονομικό όσο και περιβαλλοντικό επίπεδο.

  Το Σωματείο Εισαγωγέων και Εγκαταστατών Συστημάτων Αερίων Καυσίμων Κίνησης , πρωτοστατεί με πρωτοβουλίες προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς με στόχο την προστασία του Έλληνα καταναλωτή.

Comments are closed.