Κρητικά προϊόντα στη Ρωσία με συμβόλαια 21 εκατ. ευρώ

0
13

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Δυναμική είσοδο στην αχανή αγορά της Ρωσίας κάνουν τα Κρητικά προϊόντα, που υπό την «ομπρέλα» της Περιφέρειας, μπαίνουν στα ράφια 625 σημείων πώλησης, βάση των συμβολαίων που υπεγράφησαν σήμερα μεταξύ Ρώσων και Κρητικών επιχειρηματιών.

Πρόκειται για τέσσερα συμβόλαια ύψους 21 εκατομμυρίων ευρώ και αφορούν στην εξαγωγή ελαιολάδου, μελιού, παστελιών και αρτοσκευασμάτων – ειδών ζαχαροπλαστικής και είναι συνέχεια της συνάντησης των επιχειρηματιών των δύο πλευρών, τους οποίους έφερε σε επαφή πριν από τρεις μήνες η Περιφέρεια Κρήτης.

«Τα πρώτα συμβόλαια πενταετούς διάρκειας είναι η απαρχή και μόνο της προσπάθειας», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, που πρόσθεσε: «Όταν με τρεις μήνες συνεργασία υπεγράφησαν συμβόλαια 21 εκατομμυρίων ευρώ, φανταστείτε τι θα γίνει στο επόμενο διάστημα. Η πρώτη επαφή έγινε με 9 Ρώσους επιχειρηματίες και είχαμε αυτό το αποτέλεσμα, ενώ στη σημερινή και αυριανή έκθεση οι ρώσοι εκπρόσωποι είναι 19 και οι εκθέτες μας 103.»

Στο μεταξύ οι εξωστρεφείς προσπάθειες της Περιφέρειας Κρήτης δεν εξαντλούνται στην αγορά της Ρωσίας. «Ήδη έχουμε ανοίξει την αγορά της Ουκρανίας, ενώ μέσα στον Οκτώβριο μ” έχουν καλέσει επιχειρηματίες στη Γερμανία για να δούμε πως θα προωθήσουμε τα προϊόντα μας και επίσης δεν έχουμε αφήσει την αγορά της Κίνας με συνεχή διαβούλευση και επικοινωνία με τον Πρέσβη», συμπλήρωσε ο κ. Αρναουτάκης.

Σχόλια