Κρήτη: συνέδριο για τις ΑΠΕ το Νοέμβριο εν μέσω αντιδράσεων

1
5

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Διήμερο συνέδριο με αντικείμενο τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια Κρήτης και το τμήμα ανατολικής Κρήτης του Τεχνικού Επιμελητηρίου, στις 29 και 30 Νοεμβρίου 2012.

Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν περιβαλλοντικές οργανώσεις, επενδυτές, η τοπική αυτοδιοίκηση, η ΔΕΗ, η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, το ΥΠΕΚΑ, αλλά και εκπρόσωποι πανεπιστήμια.

Αντικείμενο της συζήτησης θα είναι το παρόν και το μέλλον των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Σημειώνεται πως στην Κρήτη δρομολογούνται μεγάλα έργα ΑΠΕ με ταχείες διαδικασίες fast track, τα οποία συναντούν αντιδράσεις της τοπικής κοινότητας.

Το συνέδριο θα είναι αφιερωμένο σε τέσσερις θεματικές κατηγορίες: «ενεργειακό ζήτημα και το θεσμικό πλαίσιο», «ΑΠΕ: υφιστάμενη κατάσταση, αναπτυξιακές επιτροπές», « χωροταξικό σχέδιο ΑΠΕ υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο» και «η στάση της τοπικής αυτοδιοίκησης και των περιβαλλοντικών οργανώσεων και φορέων για την εγκατάσταση των ΑΠΕ».

Αξίζει να σημειωθεί πως εντείνεται η προσπάθεια συλλογής υπογραφών από το  Παγκρήτιο Δίκτυο ΒΑΠΕ στο οποίο συμμετέχουν δήμοι, φορείς, αλλά και μεμονωμένοι πολίτες που αντιτίθενται στην εγκατάσταση μεγάλων έργων ΑΠΕ και επιδιώκουν την προσφυγή τους στο  Συμβούλιο Επικρατείας για να τα εμποδίσουν.

1 ΣΧΟΛΙΟ

Comments are closed.