Σοβαρός τραυματισμός φάλαινας δολοφόνου σε θαλάσσιο πάρκο

0
29

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Την οργή των περιβαλλοντικών οργανώσεων έχει προκαλέσει ο σοβαρός τραυματισμός όρκας στο θαλάσσιο πάρκο SeaWorld, στο Σαν Ντιέγκο των Ηνωμένων Πολιτειών. Η φάλαινα φέρει μια τεράστια πληγή κάτω από το στόμα.

Τις φωτογραφίες με την τραυματισμένη φάλαινα δολοφόνο, εν ονόματι Nakai, ανάρτησε στο Διαδίκτυο επισκέπτης του πάρκου.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι υπεύθυνοι του SeaWorld αναφέρουν ότι η όρκα, ηλικίας 11 ετών, τραυματίστηκε από κάποιο αντικείμενο στην πισίνα, ωστόσο επισκέπτες και περιβαλλοντικές οργανώσεις υποστηρίζουν ότι η Nakai ενεπλάκη σε καυγά με δυο άλλες φάλαινες.

«Συνέβη την περασμένη εβδομάδα κατά τη διάρκεια της βραδινής επίδειξης, σε σόου όπου συμμετείχαν τρείς φάλαινες δολοφόνοι: η Nakai, η Keet, και η Ike», ανέφερε ο δημοσιογράφος Tim Zimmermann.

«Δεν είναι ξεκάθαρο αν η Nakai προκάλεσε ή δέχθηκε την επίθεση, ή αν ξαφνικά οι τρείς φάλαινες άρχισαν να κυνηγιούνται μεταξύ τους. Για να ξεφύγει από τον καυγά η Nakai γλίστρησε στην πίσω πισίνα. Οι εκπαιδευτές δεν κατάλαβαν πόσο σοβαρά είχε τραυματιστεί και συνέχισαν κανονικά το σόου με τις υπόλοιπες φάλαινες», προσέθεσε ο δημοσιογράφος.

Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση PETA, που αγωνίζεται για τα δικαιώματα των ζώων, έχει υποβάλλει αναφορά στις αρμόδιες Αρχές και κατηγορεί το θαλάσσιο πάρκο SeaWorld ότι φιλοξενεί πολλές φάλαινες, ασύμβατες μεταξύ τους, στον ίδιο χώρο, κάτι που παραβιάζει την αμερικανική Συνθήκη για την Ευημερία των Ζώων.

econews

 

Σχόλια