Μέσα Μεταφοράς: επαναλαμβανόμενες απεργίες μαζί με ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ ενόψει νέων μέτρων

1
6

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Κινητοποιήσεις προαναγγέλλουν τα σωματεία των Μέσων Μεταφοράς σταθερής τροχιάς (Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ) ενόψει της ανακοίνωσης των νέων μέτρων που προβλέπει το πακέτο των 11,5 δισ. Ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ΣΤΑ. ΣΥ βρίσκεται σε συνεννόηση με τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ για την παράλληλη πραγματοποίηση 48ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις αποτελούν μονόδρομο «για να ανατραπούν οι πολιτικές που οδηγούν στην εξαθλίωση τον ελληνικό λαό».

Σε ανακοίνωσή τους, οι εργαζόμενοι στο Μετρό, στον ΗΣΑΠ και στο Τραμ καλούν μάλιστα τη ΓΣΕΕ «να αναλάβει τις ιστορικές της ευθύνες και την πρωτοβουλία για τον συντονισμό όλων των Ομοσπονδιών, των Σωματείων και των Ενώσεων, ώστε να διαμορφωθούν από κοινού οι αναγκαίες παρεμβάσεις και οι κινητοποιήσεις για την αποτροπή της λήψης των μέτρων».

Τέλος οι συνδικαλιστές στα Μέσα Σταθερής τροχιάς διαμηνύουν ότι «σε κάθε περίπτωση δε θα μείνουν αδρανή, με σταυρωμένα χέρια, περιμένοντας να συνθλιβούν κάτω από τον οδοστρωτήρα των μέτρων».

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Όταν αρχές της περασμένης δεκαετίας βρέθηκα για λογαριασμό ευρωπαϊκού ενεργειακού ομίλου στη Ελλάδα, οι υπηρεσίες μελων της ΓΕΝΟΠ στην ελληνική ολιγαρχία ήταν κοινό μυστικό στους στενούς κύκλους της ΔΕΗ: Ηταν γνωστό ποιοι διαπλεκόμενοι επιχειρηματίες τάιζαν κάποια από τα μέλη της. Η ακριβοπληρωμένη αποστολή κάποιων δήθεν συνδικαλιστών ήταν να κάνουν την ΔΕΗ ίδια και όμοια με την Ολυμπιακή. Όποιος νομίζει ότι αυτά τα χάλια είναι αποτέλεσμα σοσιαλιστικών αντιλήψεων είναι γελασμένοι. Επρόκειτο για απλά λαμογια, τίποτα παραπάνω.
    Τώρα επιστρατεύονται αυτά τα ρεμάλια από τους ίδιους κύκλους, όχι για προμήθειες, αλλά για την καταστροφή της Ελλάδας.
    Ανοίξτε επιτέλους τους λογαριασμούς των ΓΕΝΟΠιτων, ξεσκέπαστε τους χρηματοδότες τους και δικάστε τους επιτέλους (τα αφεντικά, όχι τα ρεμάλια) για αυτή την οργανωμένη σκευωρία κατά του πολιτεύματος. Αν ψάξετε στους κύκλους της ενέργειας και των κατασκευών θα βρείτε άκρη!!

Comments are closed.