ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ: απαντά με απεργίες (και πιθανό μπλακ-αουτ) στο “πακέτο” των €11,5 δισ.

1
6

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Την έναρξη 48ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών στην περίπτωση που η κυβέρνηση επιχειρήσει να περάσει τα μέτρα μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα σχεδιάζει η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.

Η απόφαση λήφθηκε από το ΔΣ της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ με ψήφους 21 υπέρ και έξι λευκά, ενώ πιθανότατα οι κινητοποιήσεις θα ξεκινήσουν από σήμερα (Δευτέρα 1η Οκτωβρίου).

Η ΓΕΝΟΠ προειδοποιεί την κυβέρνηση ότι θα χρησιμοποιηθούν «όλα τα όπλα, όλα τα μέσα που έχει το συνδικαλιστικό κίνημα στη φαρέτρα του» με τις πληροφορίες να μην αποκλείουν μπλακ άουτ και διακοπή λειτουργίας ηλεκτροπαραγωγικών μονάδων.

Η εκκίνηση πάντως των κινητοποιήσεων θα γίνει με καταλήψεις.

Η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, αν δεν περάσουν τα μέτρα στην εβδομάδα που έρχεται, διατηρεί την απόφαση των απεργιών επαναπροσδιορίζοντας την ημερομηνία έναρξης, ενώ μιλάει για κινητοποιήσεις διαρκείας.

Τέλος, καλεί δε τη ΓΣΕΕ το αργότερο μέχρι την Τρίτη 2 του μηνός να συνεδριάσει μαζί με όλες τις Ομοσπονδίες των εργαζομένων. Σε διαφορετική περίπτωση ο κ. Φωτόπουλος αναλαμβάνει πρωτοβουλία ώστε να καλέσει εκείνος την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου τις Ομοσπονδίες και να αποφασίσουν από κοινού.

Στην περίπτωση που δεν υπάρχει συντονισμός, η ΓΕΝΟΠ προχωρά μόνη της σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Όταν αρχές της περασμένης δεκαετίας βρέθηκα για λογαριασμό ευρωπαϊκού ενεργειακού ομίλου στη Ελλάδα, αυτή ακριβώς η υπηρεσίες μελων της ΓΕΝΟΠ στην ελληνική ολιγαρχία ήταν κοινό μυστικό στους στενούς κύκλους της ΔΕΗ: Μου έγινε γνωστό ποιοι διαπλεκόμενοι επιχειρηματίες τάιζαν κάποια από τα μέλη της. Η ακριβοπληρωμένη αποστολή κάποιων δήθεν συνδικαλιστών ήταν να κάνουν την ΔΕΗ ίδια και όμοια με την Ολυμπιακή. Όποιος νομίζει ότι αυτά τα χάλια είναι αποτέλεσμα σοσιαλιστικών αντιλήψεων είναι γελασμένοι. Επρόκειτο για απλά λαμογια, τίποτα παραπάνω.
    Τώρα επιστρατεύονται αυτά τα ρεμάλια από τους ίδιους κύκλους, όχι για προμήθειες, αλλά για την καταστροφή της Ελλάδας.
    Ανοίξτε επιτέλους τους λογαριασμούς των ΓΕΝΟΠιτων, ξεσκέπαστε τους χρηματοδότες τους και δικάστε τους επιτέλους (τα αφεντικά, όχι τα ρεμάλια) για αυτή την οργανωμένη σκευωρία κατά του πολιτεύματος. Αν ψάξετε στους κύκλους της ενέργειας και των κατασκευών θα βρείτε άκρη. Πιστέψτε με!!

Comments are closed.