Σύνταγμα: επεισόδια με μολότοφ και χημικά στη μεγάλη συγκέντρωση

0
9

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Επεισόδια με ρίψεις μολότοφ και δακρυγόνων μεταξύ κουκουλοφόρων και αστυνομικών δυνάμεων αντίστοιχα σημειώθηκαν μετά τις 2 το μεσημέρι στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος, ενώ άγνωστοι πυρπόλησαν το περίπτερο του Χαμόγελου του Παιδιού.

Στο πάνω μέρος της πλατείας η διαδήλωση συνεχίζεται κανονικά.

Η αστυνομία εκτιμά το πλήθος των διαδηλωτών σε περίπου 20.000 όσον αφορά στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ και σε 9.00 με 10.000 για τη συγκέντρωση ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ.

Μπροστά από το Κοινοβούλιο βρίσκονται παρατεταγμένες ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις ενώ πέντε υδροφόρα οχήματα της ΕΛΑΣ είναι προληπτικά ακροβολισμένα σε καίρια σημεία στο κέντρο της πόλης.

Σημειώνεται πως στο σημείο βρίσκεται ο «Αίαντας», το όχημα της Αστυνομίας που είναι σχεδιασμένο να επιχειρεί εναντίον διαδηλωτών με εκτόξευση νερού.

Η αστυνομία έχει προχωρήσει ήδη σε πάνω από 60 προσαγωγές υπόπτων για συμμετοχή στα επεισόδια.

Εντωμεταξύ στις φλόγες έχουν τυλιχθεί ορισμένα δέντρα στον Εθνικό Κήπο.

Όσον αφορά στα μέσα μεταφοράς, τα δρομολόγια θα διαμορφωθούν ως εξής:  Από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, θα κυκλοφορήσουν τα λεωφορεία, τα τρόλεϊ, ο ηλεκτρικός και το Μετρό, ενώ το τραμ θα εκτελεί δρομολόγια από τις 7 το πρωί έως τις 10 το βράδυ. Τα τρένα του ΟΣΕ και ο Προαστιακός δεν θα κινηθούν.

Σχόλια