Ολοκληρώθηκαν τα πρώτα φωτοβολταϊκά της SPI Solar με συστήματα της ExelGroup

0
10

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα πρώτα φωτοβολταϊκά επί ελληνικού εδάφους της Αμερικανικής Εταιρίας SPI Solar, για την κατασκευή των οποίων χρησιμοποιήθηκαν συστήματα στήριξης της εταιρίας ExelGroup.

Πρόκειται για τρία φωτοβολταϊκά πάρκα, συνολικής ισχύς περίπου 7,4 MW εγκατεστημένα στη Θράκη και συγκεκριμένα:

– Το πρώτο στην περιοχή της Κομοτηνής, με ισχύ 1.081.920 watt

– Το δεύτερο στην περιοχή των Κήπων Έβρου, με ισχύ 1.987.200 watt

– Το τρίτο στην περιοχή της Ορεστιάδας, με ισχύ 4.397.600 watt

Για την κατασκευή των έργων χρησιμοποιήθηκε το σύστημα στήριξης επί εδάφους Exel G2.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ExelGroup, κ. Σταύρος Τριανταφύλλου δήλωσε σχετικά: «Είμαστε εξαιρετικά ικανοποιημένοι από την κατασκευή των τριών νέων αυτών φωτοβολταϊκών. Το γεγονός ότι μια από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές εταιρίες εμπιστεύθηκε τα συστήματα στήριξης της ExelGroup, επιβεβαιώνει ακόμη μια φορά τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα των προϊόντων μας».

Η ExelGroup κατασκευάζει υψηλής ποιότητας ολοκληρωμένα συστήματα στήριξης φωτοβολταϊκών πλαισίων, τόσο για εδάφη (διαμορφωμένα ή επικλινή) όσο και για οροφές (επίπεδες ή επικλινείς). Η καθετοποιημένη παραγωγή των βάσεων στήριξης γίνεται εξ ολοκλήρου στη βιομηχανική μονάδα της εταιρείας στον Άγιο Αθανάσιο Θεσσαλονίκης.

Κατασκευάζονται αποκλειστικά από χάλυβα υψηλής αντοχής γαλβανισμένο εν θερμώ, μέσω της πιστοποιημένης διαδικασίας παραγωγής κατά το πρότυπο ISO 9001/2008. Έχουν ελεγχθεί σύμφωνα με τη μέθοδο των πεπερασμένων στοιχείων και πιστοποιηθεί από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, και καλύπτουν τις απαιτήσεις του Ευρωκώδικα. Χαρακτηρίζονται από μεγάλη διάρκεια ζωής, ευκολία εγκατάστασης, ανταγωνιστικό κόστος και συνοδεύονται από 25 χρόνια εγγύησης.

Σχόλια