Σμήνη μελισσών σε πολυτελές ξενοδοχείο

0
8

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Σμήνη μελισσών έχουν κατακλύσει ένα από τα διασημότερα ξενοδοχεία της Νέας Υόρκης.

Ειδικότερα, το ξενοδοχείο Waldorf Astoria, όπου ένα δωμάτιο με ωραία θέα κοστίζει μέχρι και 500 δολάρια τη βραδιά, φιλοξενεί στον 20ο όροφο 360.000 μέλισσες σε έξι κυψέλες.

Υπεύθυνος για τις μέλισσες είναι ο David Garcelon, σεφ και μελισσοκόμος.

Μια φορά την εβδομάδα βγάζει τη στολή του σεφ και φορώντας τη στολή του μελισσοκόμου επισκέπτεται τις κυψέλες ψάχνοντας για μέλι.

Ο David, που διατηρούσε κυψέλες με μέλισσες και στο προηγούμενο ξενοδοχείο που εργαζόταν στο Τορόντο, έχει παράγει μέχρι στιγμής 56 κιλά μέλι.

Το μέλι χρησιμοποιείται στα εδέσματα, τις σάλτσες και τα φαγητά του ξενοδοχείου, ενώ μεγάλη ποσότητα συσκευάζεται σε βαζάκια με την επωνυμία «Top of the Waldorf Honey».

Το Waldorf Astoria δεν είναι το μόνο ξενοδοχείο που έχει υιοθετήσει τη νέα τάση.

Πολλά ξενοδοχεία στις ΗΠΑ προσλαμβάνουν επαγγελματίες μελισσοκόμους για να φτιάξουν τη δική τους παραγωγή και να εντάξουν το προϊόν στην κουζίνα τους.

Το ξενοδοχείο «Fairmont San Francisco» έχει εξοπλίσει τον κήπο του με κυψέλες και μέχρι στιγμής έχει παράγει 36 κιλά μελιού.

Το μέλι χρησιμοποιείται σε σούπες, σάλτσες και ζυμαρικά με στόχο τη δημιουργία οργανικών, βιώσιμων πιάτων.

Εκτός αυτού, το μέλι σερβίρεται με το απογευματινό τσάι, ενώ το ξενοδοχείο δημιούργησε με το αγνό αυτό συστατικό μια ξεχωριστεί μπύρα για να δροσίζει τους επισκέπτες του.

econews

Σχόλια