Θεσσαλονίκη: μεγάλη συμμετοχή στις ενημερωτικές δράσεις για την ανακύκλωση

0
17

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Πλήθος θεσσαλονικέων και επισκεπτών από όλη την Ελλάδα συμμετείχαν στις πολυήμερες ενημερωτικές δράσεις ευαισθητοποίησης και πληροφόρησης για την ανακύκλωση και την καθαριότητα που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια λειτουργίας της φετινής 77ης ΔΕΘ από τον Δήμο Θεσσαλονίκης και την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης.

Μέσα από εκπαιδευτικά παιχνίδια, mini quiz γνώσεων και το λούνα παρκ της Ανακύκλωσης οι επισκέπτες, μικροί και μεγάλοι, ενημερώθηκαν για την Ανακύκλωση και την Καθαριότητα, για τα σημαντικά περιβαλλοντικά-οικονομικά  οφέλη που επιτυγχάνονται με τη συμμετοχή τους στη διαδικασία της ανακύκλωσης καθώς επίσης και για τα ειδικά προγράμματα  που υλοποιεί ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα διανεμήθηκε σε 15.000 δημότες  το νέο πληροφοριακό χρηστικό ενημερωτικό έντυπο του Δήμου Θεσσαλονίκης για την ανακύκλωση και την καθαριότητα και μοιράστηκαν χιλιάδες συμβολικά δώρα αλλά και τσάντες ανακύκλωσης.

«Οι δράσεις που  σχεδιάστηκαν και θα υλοποιηθούν σε συνεργασία με την Ε.Ε.Α.Α το επόμενο διάστημα σε ανοιχτούς δημόσιους χώρους και Σχολικά συγκροτήματα στοχεύουν στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των δημοτών μικρών και μεγάλων σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, στην ενεργό συμμετοχή στα προγράμματα ανακύκλωσης και στην αλλαγή του τρόπου σκέψης για την καθημερινή απόρριψη και διαχείριση των απορριμμάτων. Οι δημότες αγκαλιάζουν αυτές τις δράσεις που θα συνεχιστούν όλη την χρονιά, όπως φάνηκε από την μεγάλη συμμετοχή στην Διεθνή Έκθεση και ειδικά με την αποδοχή του πληροφοριακού εντύπου» δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης και Καθαριότητας  Θανάσης Παππάς.

Σχόλια