Οικογιορτή Γαλλικού ποταμού το Σαββατοκύριακο – Οι εκδηλώσεις

0
30

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Ξεκινούν το Σάββατο οι διήμερες εκδηλώσεις στο πλαίσιο της 2ης Οικογιορτής Γαλλικού Ποταμού.

Η Οικογιορτή θα έχει και φέτος ένα πλούσιο και ενδιαφέρον πρόγραμμα για μικρούς και μεγάλους, με εργαστήρια και παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους, με ξεναγήσεις στη βόρεια λίμνη των εκβολών του Γαλλικού ποταμού και ορνιθοπαρατήρηση, με βόλτες με ποδήλατα και άλογα, θα είναι μία μέρα διασκέδασης και επαφής με τη φύση, γι αυτό και το σύνθημα της Οικογιορτής για φέτος είναι «Γνωρίστε τη φύση σε μέρα γιορτής».

Το μεσημέρι της Κυριακής θα γίνει απελευθέρωση κουναβιού απο τη Δράση για την Άγρια Ζωή.
H Οικογιορτή διοργανώνεται από το Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα και το Δήμο Δέλτα.

Το Πάρκο

Το Περιβαλλοντικό Πάρκο Γαλλικού Ποταμού βρίσκεται έξω από το Καλοχώρι, σε απόσταση 15 λεπτών από την πόλη της Θεσσαλονίκης. Για οδηγίες πρόσβασης συμβουλευτείτε το σκαρίφημα στο πρόγραμμα που επισυνάπτεται.

Στο Πάρκο υπάρχουν δύο όμορφες φυσικές μικρές λίμνες, όπου μπορεί κανείς να δει πολλά, αλλά και σπάνια είδη πουλιών: αρπακτικά (γερακίνες, αετογερακίνες, καλαμόκιρκους, τον ψαραετό κατά την μετανάστευση), ερωδιούς, φοινικόπτερα, αργυροπελεκάνους και εκατοντάδες παπιά το χειμώνα (κιρκίρια, φαλαρίδες, πρασινοκέφαλες, ψαλίδες). Επίσης, είναι πολύ πιθανό να συναντήσει κανείς στις εκβολές τους Γαλλικού το εντυπωσιακό κοπάδι των νεροβούβαλων, έναν από τους τελευταίους πληθυσμούς στη χώρα μας. Σημειώνεται ότι η περιοχή περιλαμβάνεται στο δίκτυο προστατευόμενων περιοχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης Natura 2000 και ανήκει στη Ζώνη Απόλυτης Προστασίας του Εθνικού Πάρκου Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα.

Δείτε εδώ το πρόγραμμα εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων της Οικογιορτής

Σχόλια