Φωτοβολταϊκά: σημαντικός παράγοντας στην αγορά σπιτιού – Έρευνα

0
9

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες για την αγορά σπιτιού είναι τα οικιακά φωτοβολταϊκά συστήματα σύμφωνα με έρευνα της βρετανικής τράπεζας  ING στην οποία συμμετείχαν 1.000 εθελοντές.

Ειδικότερα, το 38% των ερωτηθέντων απάντησε ότι τα φωτοβολταϊκά είναι ο σημαντικότερος «μη ουσιαστικός» παράγοντας στην αγορά κατοικίας, η οποία πλήττεται σοβαρά από την οικονομική κρίση.

Άλλοι παράγοντες που αυξάνουν τις πιθανότητες για την πώληση ενός σπιτιού είναι η τακτική συλλογή των απορριμμάτων (32%), η δορυφορική σύνδεση (32%), αλλά και το αν το σπίτι διαθέτει θερμοκήπιο (25%).

Με βάση τα στοιχεία που δημοσιοποίησε τον Αύγουστο το βρετανικό υπουργείο Ενέργειας, πάνω από 366.000 σπίτια στη Βρετανία έχουν εγκαταστήσει φωτοβολταϊκά, γεγονός που συνιστά αύξηση 349% σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρυσι.

«Σήμερα στην αγορά κατοικίας συχνά πρέπει να ανταγωνιστείς τους γείτονές σου για να πουλήσεις. Προφανώς η τιμή είναι καθοριστικός παράγοντας αλλά τα φωτοβολταϊκά δίνουν συγκριτικό πλεονέκτημα», σχολίασε ο Richard Doe, εκπρόσωπος της ING.

econews

Σχόλια