Γάλα: δημόσια δέσμευση ΔΕΛΤΑ για στροφή στις ελληνικές, μη-μεταλλαγμένες ζωοτροφές

0
15

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Με τη συμπλήρωση 10 ωρών δυναμικής δράσης της Greenpeace έξω από τις εγκαταστάσεις της εταιρείας ΔΕΛΤΑ, οι ακτιβιστές της Greenpeace μαζί με 52.000 πολίτες κατάφεραν να εξασφαλίσουν τη δημόσια δέσμευση της εταιρείας για πλήρη αντικατάσταση της εισαγόμενης σόγιας στις ζωοτροφές με ελληνικές πρώτες ύλες.

Στη σημερινή της συνάντηση με τους εκπροσώπους της ΔΕΛΤΑ,  η Greenpeace σκοπεύει να εξασφαλίσει την υποκατάσταση της σόγιας με ντόπια κτηνοτροφικά φυτά, όπως το κουκί και το ρεβίθι, πέραν ενός  σαφούς σχεδίου δράσης.

Η συγκεκριμένη δράση έρχεται σε συνέχεια της οχτάμηνης εκστρατείας της Greenpeace με σκοπό την προώθηση των ελληνικών ζωοτροφών.

Όπως αναφέρει η Greenpeace «η απόφαση της ΔΕΛΤΑ αποτελεί σημαντικό πρώτο βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, αφού η στροφή στην ντόπια παραγωγή αποτελεί απάντηση τόσο στην παγκόσμια διατροφική κρίση όσο και στην οικονομική κρίση στη χώρα μας.

«Δεκάδες χιλιάδες καταναλωτές ανέλαβαν σήμερα δράση με την Greenpeace και κατάφεραν να εξασφαλίσουν από τη μεγαλύτερη γαλακτοβιομηχανία της χώρας να στραφεί στα ντόπια κτηνοτροφικά φυτά. Μία απόφαση που μπορεί να επιφέρει σημαντικές αλλαγές στην αγορά, δεδομένου και της ηγετικής θέσης που κατέχει η εταιρεία στον κλάδο», τόνισε η Έλενα Δανάλη, υπεύθυνη της εκστρατείας της Greenpeace για τη βιώσιμη γεωργία.

Σχόλια