Οι Δεινόσαυροι της Παταγονίας ταξιδεύουν στην Αθήνα

0
29

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Σκελετοί και πιστά προπλάσματα από τους δεινοσαύρους και άλλα προϊστορικά ζώα της Παταγονίας θα παρουσιαστούν σε έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στο Ολυμπιακό Κέντρο Γουδή της Αθήνας από 1 Οκτωβρίου έως 31 Μαρτίου.

Οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν τη δυνατότητα να δουν το μεγαλύτερο σαρκοφάγο δεινόσαυρο που έζησε ποτέ μαζί με το μικρότερο, τους παλαιότερους αλλά και τους νεότερους δεινόσαυρους, πτηνά του Κρητιδικού που δεν μπορούσαν να πετάξουν, όπως και δεινόσαυρους που θα μάθαιναν να πετούν, ιχθυόσαυρους, διαδραστικά εκθέματα, 3-D απεικονίσεις και εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Παράλληλα, στην αίθουσα προβολής της έκθεσης θα προβάλλεται κάθε μία ώρα ένα 40λεπτο ντοκιμαντέρ για τους δεινόσαυρους της Παταγονίας.

Την έκθεση συνδιοργανώνουν το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης-Πανεπιστήμιο Κρήτης, το Grupo Cultural SRL της Αργεντινής και οι Φίλοι του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης.

Η έκθεση θα λειτουργεί όλες τις μέρες της εβδομάδας, πρωί και απόγευμα (Δευτέρα έως Παρασκευή 9 πμ.-8 μμ., Σάββατο – Κυριακή 10 πμ. 9 μμ.).

Η τιμή του εισιτηρίου είναι 7 ευρώ για τους ενήλικες και 4 ευρώ για τα παιδιά, με διάφορα πακέτα ειδικών κατηγοριών (εκπαιδευτικοί, ομάδες, οικογένειες, πολλαπλές επισκέψεις, φοιτητές κλπ).

Σημειώνεται πως η έκθεση ταξιδεύει στην Αθήνα μετά το πέρασμά της από ευρωπαϊκές πόλεις και από την Κρήτη.

Στην Παταγονία έχουν εντοπιστεί περισσότερα από 50 είδη δεινοσαύρων, τα οποία αντιπροσωπεύουν περίπου το 10% των συνολικών ειδών σε ολόκληρο τον κόσμο.

Σχόλια