Κράτη και επιχειρήσεις αναζητούν την ευτυχία! Ένα συνέδριο πέρα από ΑΕΠ και οικονομικούς δείκτες

0
8

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

«Ευτυχία – Ένας νέος δείκτης μέτρησης της επιτυχίας κρατών και επιχειρήσεων» είναι το θέμα του φετινού συνεδρίου CEO & CSR Money Conference, που διοργανώνουν τα Money Conferences και το περιοδικό ΧΡΗΜΑ, τη Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012, στο ξενοδοχείο Athenaeum InterContinental.

Στο συνέδριο θα παρουσιαστούν καινοτόμα μοντέλα οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης των κρατών τα οποία προσανατολίζονται στην υιοθέτηση ποιοτικών δεικτών μέτρησης της κοινωνικής και οικονομικής ευημερίας όπως: προστασία & διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος, κοινωνική δικαιοσύνη, διαφάνεια, ισότητα, υγεία, εκπαίδευση, ασφάλεια, εθνική κυριαρχία, ψυχική ισορροπία κ.λπ.

Το συνέδριο προσανατολίζεται, επίσης, και στην «ευτυχία» στον εργασιακό χώρο. Διακεκριμένοι ομιλητές αλλά και ακαδημαϊκοί εκπρόσωποι θα αναλύσουν τους παράγοντες που συμβάλλουν στη δημιουργία των ιδανικών συνθηκών εργασίας και θα αναφερθούν στα μέσο και μακροπρόθεσμα οφέλη των επιχειρήσεων από την εφαρμογή ανθρωποκεντρικών πολιτικών.

Άξιες λόγου και παρουσίας είναι και οι επιχειρήσεις οι οποίες παρά τη σημερινή δυσμενή οικονομική κατάσταση, συνεχίζουν εμπράκτως να μεριμνούν για τον συνάνθρωπο, χρηματοδοτώντας και στηρίζοντας κοινωνικές ενέργειες. Οι εταιρίες θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις κοινωνικές τους δράσεις (case studies) αποτελώντας παράδειγμα προς μίμηση για την υπόλοιπη επιχειρηματική κοινότητα.

Επιβεβαιωμένοι ομιλητές:

– κα Mette Knudsen, Πρέσβης της Δανίας

– Dr. Christian Kroll, Professor, London School of Economics

– Δρ. Σταύρος Δρακόπουλος, Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Αθηνών

– Δρ Στέλιος Βιρβιδάκης, Καθηγητής Φιλοσοφίας, Πανεπιστήμιο Αθηνών

– Δρ Όλγα Επιτροπάκη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Κάτοχος της επώνυμης ακαδημαϊκής έδρας «Σταύρος Κωστόπουλος» στην Διοίκηση και Ανάπτυξη Ανθρωπίνου Δυναμικού

– Δρ. Αντιγόνη Λυμπεράκη, Καθηγήτρια, Τμήμα Οικονομικών & Περιφερειακής Ανάπτυξης, Πάντειο Πανεπιστήμιο

– κ. Γιάννης Μπουτάρης, Δήμαρχος Θεσσαλονίκης

– Δρ. Θάνος Σκούρας, Ομότιμος Καθηγητής Οικονομικών, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

– Δρ Μπέτυ Τσακαρέστου, Καθηγήτρια τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού, Πάντειο Πανεπιστήμιο

Απευθύνεται σε Ανώτατα Στελέχη Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων, Στελέχη τμημάτων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, Στελέχη Marketing, Στελέχη Διαφημιστικών Εταιριών, Σύμβουλοι Επιχειρήσεων, Ανώτατα Διευθυντικά Στελέχη, Επιχειρηματίες, Ακαδημαϊκούς, Δημοσιογράφους.

 

Το συνέδριο θα κορυφωθεί με την απονομή των επιχειρηματικών βραβείων THALESCEO & CSR 2012 που αποτελούν έναν καταξιωμένο θεσμό αναγνώρισης των εταιριών και των στελεχών που ξεχώρισαν κατά το 2011 για την έμπρακτη προσφορά και δραστηριότητά τους σε κοινωνικά και περιβαλλοντικά θέματα.

Το συνέδριο οργανώνεται από τα Money Conferences (www.moneyconferences.com) και το περιοδικό ΧΡΗΜΑ (www.hrima.gr) της εταιρίας Ethos Media S.A. που δραστηριοποιούνται στην διοργάνωση υψηλού κύρους κλαδικών επιχειρηματικών συνεδρίων. Τα Money Conferences ξεκίνησαν το 2007 και ήδη συγκαταλέγονται μεταξύ των πλέον επιτυχημένων επιχειρηματικών συνεδρίων στην Ελλάδα.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα www.moneyconferences.com ή να επικοινωνήσουν με τον κ. Κωνσταντίνο Σαλβαρλή, τηλ. 210 9984 909, salvarlis.k@ethosmedia.eu

Σχόλια