Τα φωτοβολταϊκά στις στέγες επανέρχονται στην Πελοπόννησο

0
10

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Επανεξετάζεται το θέμα των εγκαταστάσεων φωτοβολταϊκών στις στέγες κτιρίων της Πελοποννήσου, μετά τη πρόσφατη απόφαση, με την οποία χαρακτηρίστηκε η Πελοπόννησος ως κορεσμένη περιοχή από πλευράς δικτύου μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του moriasnow ο Πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (Ρ.Α.Ε.) Νικ. Βασιλάκος πρόκειται να θέσει το θέμα της εξαίρεσης των εγκαταστάσεων φωτοβολταϊκών στις στέγες κτιρίων της Πελοποννήσου στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Αρχής με θετική δική του εισήγηση, προκειμένου τουλάχιστον οι συγκεκριμένες επενδύσεις να προωθηθούν κανονικά.

Την ίδια ώρα η ΔΕΗ με ανακοίνωσή της τονίζει ότι λόγω των τρεχουσών οικονομικών συνθηκών και της αδυναμίας εξασφάλισης χρηματοδότη του έργου, αποφάσισε να μην προχωρήσει στην υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του έργου, »Μελέτη, Προμήθεια, Μεταφορά, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία δύο φωτοβολταϊκών Σταθμών ονομαστικής ισχύος 39MW και 11MW αντιστοίχως, στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας».

Αντίστοιχο αίτημα είχε καταθέσει προς τη ΡΑΕ,  ο νεοσυσταθείς Πανελλήνιος Σύνδεσμο Μελετητών/ Εγκαταστατών Οικιακών Φωτοβολταϊκών «Ήλιος» (διαβάστε στο econews).

econewsmoriasnow

Σχόλια