Ορειβασία: ο ΕΟΣ Κομοτηνής στον Όλυμπο (7-9 Σεπτεμβρίου)

0
18

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Αποστολή στον Όλυμπο πραγματοποίησε ο ΕΟΣ Κομοτηνής μας το τριήμερο 7-9 Σεπτεμβρίου. Συνολικά 14 ορειβάτες συμμετείχαν στην αποστολή μαζί με τους υπευθύνους Αρχοντή Εξακοΐδη (Εκπαιδευτή ΕΟΟΑ) και Γιώργο Πετροσιάν (πρόεδρο ΕΟΣ).

Η ομάδα ξεκίνησε στις 7 Σεπτεμβρίου το απόγευμα και νωρίς το βράδυ κατασκήνωσε στην τοποθεσία «Μεγάλη Γούρνα» κοντά στην Πέτρα Πιερίας.

Στις 8 Σεπτεμβρίου στις 6 το πρωϊ η ομάδα ξεκίνησε την ανάβαση ακολουθώντας την διαδρομή: Μεγάλη Γούρνα-καλύβα Χριστάκη-Σκολιό-Σκάλα-Κακόσκαλα-Μύτικας-Κακόσκαλα-Ζωνάρια-Οροπέδιο Μουσών. Το μεσημέρι της ίδιας ημέρα η ομάδα κατασκήνωσε δίπλα από το καταφύγιο «Χρήστος Κάκκαλος» σε υψόμετρο 2650 μέτρων.

Στις 9 Σεπτεμβρίου η ομάδα στο καταφύγιο (μέσο περίπου της διαδρομής) ανέμενε να καλοσωρίσει και να εμψυχώσει τα μέλη της Καϊσίδη Θωμά και Δήμζα Ευάγγελο καθώς και τους υπόλοιπους Κομοτηναίους που συμμετείχαν στον διεθνή 26ο ορειβατικό μαραθώνιο Ολύμπου (αρχαιότερη διοργάνωση ορεινού τρεξίματος στην Ελλάδα) που διοργάνωνε ο ΕΟΣ Θεσ/νικης. Νικητής του αγώνα αναδείχθηκε ο Κομοτηναίος Σιδηρόπουλος Νίκος. Τους ευχόμαστε πάντα ψηλά!

Η ομάδα επέστρεψε από την διαδρομή: Οροπέδιο Μουσών-Πόρτες-Καζάνια-Ξερολάκι-Μ. Γούρνα. 

Σχόλια