Google+ "Πράσινο" χρώμα στην 77η ΔΕΘ: εναλλακτική ενέργεια, αρωματικά φυτά και αγροτική επιχειρηματικότητα | EcoNews.gr
13 Σεπτεμβρίου 2012, 16:02 | Εμφανίσεις: 2201

“Πράσινο” χρώμα στην 77η ΔΕΘ: εναλλακτική ενέργεια, αρωματικά φυτά και αγροτική επιχειρηματικότητα

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Με αυξημένη επισκεψιμότητα, σε σχέση με πέρσι, συνεχίζεται η 77η ΔΕΘ, με επίκεντρο το θεματικό αφιέρωμα Energy Land στα περίπτερα 7 & 13, όπου παρουσιάζεται η τελευταία λέξη της τεχνολογίας σε συστήματα και εναλλακτικές μορφές ενέργειας, θέρμανσης και ψύξης, για κάθε σπίτι ή επαγγελματικό χώρο.

Οι λύσεις για τη θέρμανση βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, ενόψει του χειμώνα, καθώς από την επερχόμενη χειμερινή περίοδο αναμένεται να ισχύσει η εξίσωση στον ειδικό φόρο κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης. Οι καταναλωτές, που αναζητούν εναλλακτικές λύσεις, σε σχέση με τα συστήματα θέρμανσης, που καίνε πετρέλαιο, έχουν τη δυνατότητα στην Energy Land κάτω από μία «στέγη» να δουν όλες τις διαθέσιμες τεχνολογίες και εταιρίες της ελληνικής αγοράς.

Στα συστήματα θέρμανσης, τα οποία παρουσιάζονται στην 77η ΔΕΘ, περιλαμβάνονται όσα χρησιμοποιούν pellet, ξύλο και φυσικό αέριο, αλλά και ηλιακή ενέργεια, καθώς και γεωθερμία. Την ίδια στιγμή, παρούσες είναι και οι εταιρίες φωτοβολταϊκών συστημάτων, πολλές απ’ τις οποίες αθροίζουν στα περίπτερα τους πολλές και δοκιμασμένες λύσεις όχι μόνο παραγωγής ενέργειας από τον ήλιο, αλλά και θέρμανσης-ψύξης.

Το αφιέρωμα της Energy Land είναι υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

—Εκδηλώσεις με αρωματικά φυτά

Ακόμη στο πλαίσιο των παραλλήλων εκδηλώσεων της 77ης ΔΕΘ, περιλαμβάνεται εκδήλωση, η οποία λαμβάνει χώρα αύριο στις 19:00 με θέμα «Μαγειρεύοντας και τρώγοντας ελληνικά προϊόντα με αρωματικά φυτά». Η εκδήλωση είναι ενταγμένη στο θεματικό αφιέρωμα Farma FAir και θα πραγματοποιηθεί στο περίπτερο 1 της ΔΕΘ, όπου οι μικροί φίλοι της έκθεσης θα έχουν τη δυνατότητα να παίξουν επιτραπέζια παιχνίδια, αλλά και το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού.

Παράλληλα, σήμερα θα πραγματοποιηθεί ημερίδα κατά την οποία θα παρουσιαστούν καινοτόμες δράσεις στον τομέα της αγροτικής επιχειρηματικότητας, που αποτελούν παράδειγμα έμπνευσης για όλους όσοι επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στον πρωτογενή τομέα.

Στην εκδήλωση με τίτλο «Επι-ΓΗ-ρήστε ελληνικά» θα μιλήσουν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καθηγητής Αθανάσιος Τσαυτάρης, καθώς επίσης και ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Κατά τη διάρκεια αυτής της ημερίδας, θα γίνει εκτενής αναφορά σε δράσεις καινοτόμων ελληνικών εταιριών, συνεταιρισμών, αγροτών, γεωργικών σχολών που έχουν ασχοληθεί με την αγροτική επιχειρηματικότητα και έχουν διακριθεί διεθνώς σε τομείς όπως η σαλιγκαροτροφία, η μελισσοκομία, η παραγωγή αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών, η τυροκομία, οι ιχθυοκαλλιέργειες, η παραγωγή, μεταποίηση και συσκευασία φρούτων κ.ά. Η ημερίδα θα ξεκινήσει στις 15.00 στο συνεδριακό κέντρο «Νικόλαος Γερμανός» (αίθουσα Α) του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

 

Σχετικά Άρθρα ΔΕΗ: πολυιατρείο για δωρεάν εξετάσεις στην 77η ΔΕΘ με την ΜΚΟ «Γιατροί του Κόσμου»«Πράσινες προτάσεις για αγροτική επιχειρηματικότητα» – Εκδήλωση στην Ελασσόνα Ελληνικές φυλές ζώων που απειλούνται με εξαφάνιση φιλοξενεί η ΔΕΘΔΕΘ: συνέντευξη Τύπου του Αντώνη Σαμαρά ΔΕΘ: η συνέντευξη του Πρωθυπουργού Την 75η ΔΕΘ εγκαινίασε ο ΠρωθυπουργόςΣυμμετοχή ΥΠΕΚΑ στην 75η ΔΕΘΠρεμιέρα για το “στρατηγείο” της κυβέρνησης – Ο Παπανδρέου ΘεσσαλονίκηΔΕΘ: με το «βλέμμα» στην πράσινη ανάπτυξη«Ηλιακό δέντρο» σύντομα στη Θεσσαλονίκη

Το www.econews.gr υποστηρίζει το διάλογο μεταξύ των αναγνωστών. Εγγραφείτε στην ιστοσελίδα και καταθέστε την άποψή σας κάτω από το άρθρο στο box "Σχολιάστε".

          0 Αξιολογήστε το άρθρο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΚαλλιστώWWFGreenpeaceMEDASSETΑρκτούροςΑΡΧΕΛΩΝΜεσόγειος SOS