Μέσα Μεταφοράς: απεργία ενόψει – Ζητούν εισιτήριο 1 Ευρώ

0
12

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Σε κινητοποιήσεις προσανατολίζονται από την επόμενη εβδομάδα (μετά τις 17 Σεπτεμβρίου) οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς (ΜΕΤΡΟ- ΗΣΑΠ- ΤΡΑΜ).

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν τόσο στα σχέδια της κυβέρνησης για αύξηση 25% στις τιμές των εισιτηρίων όσο και στα νέα μέτρα που αφορούν στις συγκοινωνίες και τα εργασιακά τους.

Αντί αύξησης, οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μεταφοράς σταθερής τροχιάς ζητούν μείωση της τιμής του εισιτηρίου στο 1 Ευρώ, στα επίπεδα του 2009, αλλά και δωρεάν μετακίνηση για άνεργους, φοιτητές και χαμηλοσυνταξιούχους.

Οι εργαζόμενοι έχουν μάλιστα κατεθέσει τις προτάσεις του για την εξυγίανση των αστικών συγκοινωνιών και την πάταξη της εισφοροδιαφυγής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του euro2day οι προτάσεις τους περιλαμβάνουν:

Κίνητρο επιστροφής εισιτηρίων: Επιβράβευση με 1 δωρεάν εισιτήριο για επιστροφή 10 ακυρωμένων, ώστε να σταματήσει η μεταφορά εισιτηρίων διάρκειας μιάμισης ώρας μεταξύ διαφορετικών επιβατών.

Διάθεση εισιτηρίων μόνο μέσα από εκδοτήρια και συμφωνίες μεγάλα καταστήματα, π.χ. σούπερ μάρκετ, καθώς διαπιστώνεται ότι η διάθεσή τους σε πολλά σημεία δημιουργεί τις προϋποθέσεις για κυκλοφορία σημαντικού αριθμού πλαστών εισιτηρίων που στερούν πολύτιμα έσοδα.

Εκδοση των εισιτηρίων για όλα τα ΜΜΜ από ένα εκδοτικό κέντρο.

Παρέμβαση για τις συγκοινωνίες έκανε ο γενικός γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας Μανώλης Κεφαλογιάννης ο οποίος προεξόφλησε αλλαγές στα εργασιακά και στον κανονισμό λειτουργίας τους.

Μάλιστα εμφανίστηκε ιδιαίτερα δηκτικός για τα διαλείμματα των εργαζομένων χρησιμοποιώντας σκληρές εκφράσεις.

econews

Σχόλια