Φωτοβολταϊκά: η Yingli καλεί την Κομισιόν να βάλει τέλος στον προστατευτισμό

0
6

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Η Yingli Green Energy Holding Company Limited (NYSE: YGE), με το διακριτικό τίτλο Yingli Solar, κορυφαία εταιρεία στην παγκόσμια αγορά φωτοβολταϊκών προϊόντων και συστημάτων και ο μεγαλύτερος, διεθνώς, καθετοποιημένος παραγωγός πάνελ κρυσταλλικού πυριτίου («PV»), ανακοίνωσε ότι οι κατηγορίες αντιντάμπινγκ που κατατέθηκαν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή νωρίτερα τον Ιούλιο είναι αβάσιμες. Από την πλευρά της, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την έναρξη έρευνας αντιντάμπινγκ σε εισαγωγές ηλιακών συλλεκτών προερχόμενων από την Κίνα.

Ο Liansheng Miao, Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος της Yingli Green Energy δήλωσε σχετικά: «Θα συνεργαστούμε στενά με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με στόχο να αποδείξουμε ότι δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις για την επιβολή οποιασδήποτε μορφής δασμών. Παρά τις παραπλανητικές κατηγορίες, παραμένουμε προσηλωμένοι στο να παράγουμε ανταγωνιστικά, υψηλής ποιότητας προϊόντα που βασίζονται στις υψηλές και μακροχρόνιες επενδύσεις μας στην έρευνα και την ανάπτυξη. Όντας μια εταιρεία εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης με παγκόσμια παρουσία, ανταποκρινόμαστε συνεχώς στα υψηλά πρότυπα των διεθνών εμπορικών πρακτικών και είμαστε απολύτως διαφανείς στις πηγές χρηματοδότησής μας και στη δομή της τιμολόγησής μας».

Ο Δημήτριος Μ. Μπαχαδάκης, Δ/νων Σύμβουλος της Yingli Green Energy Greece δήλωσε σχετικά: «Η βιομηχανία των ηλιακών συστημάτων, βασίζεται σε μια παγκόσμια και πολύπλοκη αλυσίδα αξιών και ως εκ τούτου θα επηρεαστεί ουσιαστικά και αρνητικά από τον εμπορικό προστατευτισμό. Αυτή η κατάσταση δεν θα αναδείξει νικητές παρά μόνο θα προκαλέσει ανυπολόγιστη ζημιά και απομάκρυνση από το θεμελιώδη στόχο του να καταστήσουμε την ηλιακή ενέργεια, μια προσιτή πηγή ενέργειας διαθέσιμη για όλους. Επιπλέον, τέτοιου είδους ενέργειες θα επιβράδυναν σημαντικά την έναρξη μιας βιώσιμης αγοράς ηλιακής ενέργειας, απελευθερωμένης από την κυβερνητική υποστήριξη.»

«Οι ανοιχτές αγορές και ο αυξημένος ανταγωνισμός κατέστησαν προσιτή την ηλιακή ενέργεια στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμβάλλοντας σημαντικά στην εξισορρόπηση του Ευρωπαϊκού τοπίου ενέργειας και την επίτευξη των στόχων EU 2020 που έχουν τεθεί για την κλιματική αλλαγή.

Σήμερα, η τιμή της ηλιακής ενέργειας είναι ήδη ανταγωνιστική σε σύγκριση με τις περισσότερες πηγές ενέργειας που βασίζονται στον άνθρακα. Ένας άκριτος εμπορικός πόλεμος θα μπορούσε να υπονομεύσει την πρόοδο της βιομηχανίας ηλιακών συστημάτων, επένδυσης και καινοτομίας που έχει επιτευχθεί τα τελευταία χρόνια» καταλήγει η ανακοίνωση της Yingli.

Σχόλια