Μεσσηνία: έβαλε 21 πυρκαγιές για να δει «αν πιάνουν»

0
9

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Πάνω από 20 πυρκαγιές έβαλε στη Μεσσηνία, και συγκεκριμένα στους Δήμους Τριφυλίας και Οιχαλίας, έβαλε ένας 32χρονος οδηγός ταξί.

Ο δράστης, που συνελήφθη από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του Πυροσβεστικού Σώματος όταν έβαλε την 21η πυρκαγιά, ομολόγησε ότι το διάστημα 3 έως 8 Σεπτεμβρίου, όταν δεν είχε πελάτη στο ταξί, σταματούσε σε ερημικές περιοχές και έβαζε φωτιά για να δει «αν πιάνουν».

Ο συλληφθείς οδηγείται σήμερα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για σήμερα, Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις ακόλουθες περιοχές:

-Περιφέρεια Αττικής,

-Περιφέρεια Κρήτης,

-Νότιος Εύβοια (δήμοι Κύμης-Αλιβερίου, Καρύστου),

-Κυκλάδες,

-Περιφερειακές Ενότητες Λέσβου, Χίου, Ικαρίας και Σάμου

Με βάση τα προβλεπόμενα, παρακαλούνται οι πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης κ.α.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Σχόλια