Κρήτη: έκθεση με θέμα «Θαλάσσια Ρύπανση και Απόβλητα»

0
139

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Έκθεση με θέμα «Θαλάσσια Ρύπανση και Απόβλητα» θα πραγματοποιήσει το Εργαστήριο Διαχείρισης Τοξικών και Επικίνδυνων Αποβλήτων του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης από τις 8 ως τις 30 Σεπτεμβρίου στο Νεώριο του Μόρο, στις εγκαταστάσεις του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Χανίων.

Η έκθεση παρουσιάζει πληροφοριακό, καθώς και φωτογραφικό, υλικό, σχετικό με επιλεγμένα θέματα ρύπανσης του θαλάσσιου περιβάλλοντος, όπως πηγές ρύπανσης θαλάσσιων υδάτων, πετρελαιοκηλίδες, σκουπίδια, ναυάγια, ραδιενέργεια, ηχορύπανση, κα.. Παράλληλα, παρουσιάζει στοιχεία τοπικού ενδιαφέροντος, όπως τα προστατευόμενα θαλάσσια είδη της Κρήτης, αλλά και τις παραλίες των Χανίων με Γαλάζιες Σημαίες.

Πρόκειται για μια έκθεση η οποία στόχο έχει να ευαισθητοποιήσει το κοινό επί του θέματος της θαλάσσιας ρύπανσης, κάνοντάς το παράλληλα να συνειδητοποιήσει τις ακριβείς διαστάσεις του προβλήματος, αλλά και τις ευθύνες, που κάθε ένας από εμάς έχει.

Το υλικό της έκθεσης είναι σε δύο γλώσσες, Ελληνική και Αγγλική, ώστε να μπορεί να απευθυνθεί και στους πολλούς ξένους επισκέπτες της πόλης μας.

Στο πλαίσιο της έκθεσης θα δοθούν και ορισμένες ομιλίες, από Καθηγητές και Συνεργάτες του Πολυτεχνείου Κρήτης, ενώ ακόμη δίνεται η δυνατότητα ξενάγησης μαθητών σχολείων και γκρουπ γενικότερα.

Σχόλια