Ο Βλαντιμίρ Πούτιν πετάει μαζί με τους γερανούς της Σιβηρίας – Ακτιβιστής ή υποκριτής; (video)

0
20

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Σε ακόμη μία κίνηση εντυπωσιασμού της κοινής γνώμης προέβη ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ο οποίος χτίζει με συνέπεια το προφίλ του δυναμικού ηγέτη, αλλά και του προστάτη της άγριας πανίδας.

Την Πέμπτη (6/9) ο Πούτιν πέταξε με ανεμόπτερο για να οδηγήσει λευκούς γερανούς της Σιβηρίας, που κρατούνταν σε αιχμαλωσία, στο μεταναστευτικό τους μονοπάτι, προς το Ιράν και την Ινδία.

Οι λευκοί γερανοί της Σιβηρίας είναι είδος υπό εξαφάνιση με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για 3000 εναπομείναντα μέλη.

Οι κάμερες συνέλαβαν μόνο ένα γερανό να ακολουθεί το ανεμόπτερο του Πούτιν σε μια φαινομενικά όχι και τόσο ορθόδοξη προσπάθεια. Ωστόσο, ο Ντέιμον Μπριτζ της Βρετανικής Βασιλικής Εταιρείας για την Προστασία των Πτηνών εξήγησε στο Guardian ότι “η μετανάστευση δεν είναι φυσικό ένστικτο, αλλά είναι οι γερανοί-γονείς που τη διδάσκουν στα νεαρά μέλη».

Μάλιστα, προ δεκαετίας, το 2002, μια αντίστοιχη προσπάθεια είχε κάνει ο Άντζελο Ντ΄Αρρίγκο, ο οποίος πέταξε 5300 χιλιόμετρα από τη Σιβηρία στην Κασπία Θάλασσα για να οδηγήσει τους γερανούς.

Έτσι και ο Πούτιν ντύθηκε στα λευκά, ώστε να μοιάζει με ενήλικο λευκό γερανό και ανέβηκε σε ένα ανεμόπτερο από τον ορνιθολογικό σταθμό του Κουσαβέτ.

Ωστόσο, πολλοί θεωρούν ότι η κίνηση του δραστήριου Ρώσου προέδρου -μην ξεχνάμε έχει πρωτοστατήσει και στις δράσεις προστασίας της λευκής τίγρης της Σιβηρίας– είναι υποκριτική. Έχει άλλωστε κατηγορηθεί για στήσιμο μονομαχίας με λευκή τίγρη την οποία παρουσίασε ως πραγματική.

Όπως μεταδίδει το ΑΡ, μια Ρωσίδα φοιτήτρια βιολογίας που βρισκόταν στο σημείο, η Μαρία Γκοντσάροβα, διέδωσε την είδηση ότι δύο πουλιά σκοτώθηκαν και άλλα τραυματίστηκαν κατά τις διαδικασίες προετοιμασίας για την επίσκεψη του Πούτιν.

Ένα από τα πουλιά, ισχυρίζεται η φοιτήτρια, βρήκε φρικτό θάνατο στην προπέλα του ανεμόπτερου.

econews

Σχόλια