Ηλεκτρικό αυτοκίνητο για τον Πάπα Βενέδικτο

0
14

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Με το ηλεκτρικό «Kangoo Maxi van» της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας Renault θα μετακινείται από εδώ και στο εξής ο Πάπας Βενέδικτος ο 16ος.

Ο ποντίφικας θα χρησιμοποιεί το «πράσινο» αυτοκίνητο, το οποίο φέρει τα παπικά διακριτικά, για τις μετακινήσεις του στο Βατικανό και τα ταξίδια στην εξοχική του κατοικία στο Καστέλ Γκαντόλφο.

Το ηλεκτροκίνητο «Kangoo Maxi van» διαθέτει ηλεκτροκινητήρα 44 KW, μπαταρία ιόντων λιθίου και μπορεί να διανύσει μέχρι 170 χιλιόμετρα χωρίς να χρειαστεί επαναφόρτιση.

Η ευγενική χορηγία της Renault δεν περιορίστηκε εκεί, αλλά η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία παραχώρησε άλλο ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, μπλε χρώματος, που θα ενταχθεί στην αστυνομία του Βατικανού.

Ο πάπας Βενέδικτος είναι γνωστός και ως «πράσινος πάπας», καθώς φρόντισε να εγκατασταθούν φωτοβολταϊκά πάνελ στο κτίριο του Βατικανού, ενώ έχει πολλές περιβαλλοντικές ανησυχίες.

Στόχος του Βατικανού, που συμμετέχει επίσης σε πρόγραμμα αντιστάθμισης εκπομπών ρύπων, είναι μέχρι το 2020 να προμηθεύεται το 20% της ενέργειας που χρειάζεται από ΑΠΕ.

Photo credit AFP

econews

Σχόλια