Καθαρισμός φαραγγιού Φακίστρας στο Πήλιο

0
12

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Η Mountain Escapes ως ο μοναδικός φορέας εκπαίδευσης και πιστοποίησης canyoning στην Ελλάδα από το Διεθνή οργανισμό canyoning  ICOPRO  και με την υποστήριξη του Τουριστικού – Αναπτυξιακού Συλλόγου Τσαγκαράδας, διοργανώνει  καθαρισμό του φαραγγιού της Φακίστρας στην Τσαγκαράδα Πηλίου 8-9 Σεπτεμβρίου 2012.

Ένα μοναδικό φαράγγι σε ομορφιά  που ξεκινά από κεντρικό σημείο της Τσαγκαράδας και τελειώνει στην μοναδική σε ομορφιά παραλία της  Φακίστρας. Το συγκεκριμένο Φαράγγι είναι κατάλληλο για όλους αρχάριους και μη αλλά τα σκουπίδια που έχουν συσσωρευτεί  με την πάροδο του χρόνου δεν το κάνουν γνωστό στο ευρύ κοινό του canyoning και των extreme sport.

To canyoning  αποτελεί για πολλούς οπαδούς των extreme sports την κορυφαία από τις υπαίθριες δραστηριότητες καθώς συνδυάζει την πεζοπορία μέσα σε ένα άγριο τοπίο, την κολύμβηση σε ποτάμι, την κατάβαση βράχου (rappel) σε καταρράκτη με χρήση ειδικού εξοπλισμού. Οι βουτιές στα δροσερά νερά, ο ίλιγγος του ύψους, η πεζοπορία ανάμεσα σε τεράστιους κάθετους βράχους και μέσα από στενά περάσματα, η επιβλητική ομορφιά του φαραγγιού καθιστούν τη διάσχισή του μία ατελείωτη, αυθεντική περιπέτεια για απαιτητικούς, που αναζητούν έντονες εμπειρίες.

Η χώρα μας είναι ένας παράδεισος για το Canyoning καθώς υπάρχουν πάρα πολλές αναφορές για τα φαράγγια της Ελλάδος, τα οποία έχουν γίνει γνωστά από ελληνικούς και διεθνείς Topo – οδηγούς.

Ο τουρισμός στο canyoning  χρόνο με των χρόνο όλο και αυξάνεται με επισκέπτες από διάφορα μέρη της Ελλάδας και του εξωτερικού (υπάρχουν αναφορές για 1000 και πλέον επισκέψεις το χρόνο)

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Πήλιο  έχουμε πολλά φαράγγια όπου μπορούμε να κάνουμε καταβάσεις: Μυλοποτάμου, Φακίστρας, Νταμούχαρης.

Η Mountain Escapes έχει επίσης καταγράψει τέσσερα με πέντε ανεξερεύνητα φαράγγια  τα οποία σκοπεύει να εξερευνήσει και να αναδείξει στο ευρύ κοινό.

Η ώρα και το σημείο συνάντησης θα είναι και για της δύο μέρες στις 9 το πρωί στην Τσαγκαράδα έξω από το Αμαδρυάς στο κέντρο του χωριού.

Στην εκδήλωση μπορούν να λάβουν μέρος όλοι, αρχάριοι και  έμπειροι.

Πληροφορίες 6932418001 / info@mountainescapes.gr www.mountainescapes.gr

Σχόλια