Επίδομα θέρμανσης: σε δυο δόσεις, μετρητά και με αυστηρά κριτήρια

0
7

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Την επόμενη Τετάρτη αναμένεται να οριστικοποιηθεί η ρύθμιση για το επίδομα θέρμανσης.

Το θέμα του επιδόματος θέρμανσης συζητήθηκε χθες στη συνάντηση του υφυπουργού Οικονομικών, Γιώργου Μαυραγάνη, με τους εκπροσώπους των τριών κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας ert.gr, το επίδομα πρόκειται να χορηγηθεί στους δικαιούχους σε δυο δόσεις, εκ των οποίων η πρώτη στις 15 Οκτωβρίου και η δεύτερη τον Ιανουάριο.

Η καταβολή του επιδόματος θα γίνει σε μετρητά και όχι μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, όπως προέβλεπε παλαιότερο σχέδιο.

Το συνολικό ποσό που θα διατεθεί ως επίδομα θέρμανσης φθάνει τα 120 με 150 εκατ. ευρώ, δαπάνη που δεν έχει προβλεφθεί στο φετινό προϋπολογισμό.

Δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης θα είναι χαμηλόμισθοι, χαμηλοσυνταξιούχοι, άνεργοι και λοιποί πολίτες με πολύ χαμηλά εισοδήματα οι οποίοι κατοικούν σε περιοχές της χώρας, όπου η μέση θερμοκρασία κατά τους μήνες Οκτώβριο-Απρίλιο είναι πολύ χαμηλή.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, πρόσθετη προϋπόθεση για την καταβολή του επιδόματος στις παραπάνω κατηγορίες δικαιούχων, θα είναι η διαμονή σε κατοικία με επιφάνεια μικρότερη από κάποιο συγκεκριμένο όριο, το οποίο ενδέχεται να καθοριστεί γύρω στα 100 τετραγωνικά μέτρα.

Σημειώνεται ότι η εξίσωση των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης σε πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης, θα γίνει στο 80% της σημερινής τιμής του ΕΦΚ του πετρελαίου κίνησης, γεγονός που σημαίνει ότι από τον Οκτώβριο πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης θα πωλούνται στα 1,40 ευρώ το λίτρο.

Σχόλια